Facebooks videoverktøy Live har lenge vært forbeholdt kjendiser og i det siste amerikanske mobilbrukere. Nå rulles funksjonen ut verden over. Det betyr at alle brukere snart kan starte og sende ut videostrømmer direkte til følgerne sine på Facebook.

- Live er som å ha et tv-kamera i lomma. Alle med en mobiltelefon har nå muligheten til å kringkaste til hvem som helst i verden. Når du samhandler live, så føler du deg påkoblet på en mer personlig måte. Dette er et stort skifte i måten vi kommuniserer på, og det kommer til å skape nye muligheter for mennesker å finne sammen, skriver Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg i et innlegg på Facebook.

Tjenesten fungerer på samme måte som Meerkat, som pionerte denne formen for video i fjor, og som senere har blitt popularisert av Twitter-eide Periscope.

Mye tyder på at det er på videoinnhold kampen mellom nettgigantene nå står, og mens Facebook nå satser for fullt på brukerskapte videoer, vakte Twitter denne uken oppsikt ved å kjøpe nettrettighetene til amerikansk fotball.

Les også: - Twitters tv-kjøp er en gamechanger

Facebook introduserer også en rekke nye funksjonaliteter i tjenesten, som muligheten til å sende reaksjoner til den som kringkaster midt i en video. Les mer om tjenesten i Facebooks blogginnlegg.

Nytt verktøy: Med Facebooks nye verktøy for direktevideo kan seerne kommentere og respondere med Facebooks nye emojis underveis i sendingen.