Yahoo vil kutte rundt 1.700 ansatte – 15 prosent av staben – og varsler at selskapet søker «strategiske alternativer».

Det fremgikk av selskapets resultater for fjerde kvartal i 2015, som ble lagt fram tirsdag kveld. I løpet av fjorårets tre siste måneder noterte selskapet et tap på 4,43 milliarder dollar, tilsvarende 38,6 milliarder kroner.

«Fallende internettstjerne»
I forbindelse med nedbemanningen vil Yahoo også stenge sine kontorer på fem ulike steder.

Selskapet har møtt hard konkurranse fra Facebook og Google når det gjelder å sikre seg reklameinntekter.

Yahoo er blant annet kjent for sin nettportal, søkemotor og webmail. Nettstedet ble lansert i 1995, ifølge Wikipedia. Det blir nå omtalt som en «fallende internettstjerne».

Vil selge for én milliard dollar
Selskapets toppsjef, Marissa Mayer, håper å selge noen av selskapets tjenester for om lag én milliard dollar. Hun sier at selskapets styre også skal vurdere strategiske alternativer som kan føre til at det selger alle sine internettoperasjoner. Planen er å drive Yahoo videre som et mindre og mer fokusert selskap.

Med snuoperasjonen forsøker Mayer også å redde sin egen jobb. Hun var en stigende stjerne i Google da hun i sin tid overtok ledelsen i Yahoo i 2012. Enkelte av selskapets aksjeeierne har uttalt at Mayer bør gå av, men det viser hun ingen tegn til.

Nedbemanningen skal gjøres innen slutten av mars.