Administrerende direktør Peder Mittet i Starcom forteller til Kampanje at de massive endringene i kommunikasjonsbransjen, som er drevet frem av ny teknologi og globalisering, stiller nye krav til kompetanse- og talentutvikling.

- Det har Starcom tatt konsekvensen av, sier Mittet, og fortsetter:

- Den siste tiden har Starcom ansatt dataingeniører, en doktorgradsstipendiat innen avansert statistikk, og flere med bakgrunn fra teknologimiljøer. Dessuten henter byrået kompetanse fra sin indiske teknologipartner, Convonix, som Starcom inngikk et strategisk samarbeid med i fjor.

- Dette handler om å ligge i forkant av utviklingen i et marked hvor mer og mer handler om data. Det er helt andre kompetansekrav som ligger til grunn nå, og vi satser nå stort på kandidater med teknisk realfagsbakgrunn fordi de kan bidra til å utvikle og levere tjenester som løfter både kundene og oss, sier Mittet.

Starcom har også reorganisert sin tilnærming til innsikt og markedsanalyse, gjennom å slå sammen sine miljøer for analyse, innsikt og data-analyse. Mens det meste av innsiktsgrunnlaget tidligere lå i tradisjonelle markedsundersøkelse, er digitale sanntidsdata nå helt sentralt.

Alexander Rustad, som tidligere har jobbet i Creuna og Gambit, leder det nye Data & innsikt-teamet i Starcom. Med seg på laget har han spesialister innen digital dataanalyse, matematikk og statistikk, i tillegg til klassisk researchkompetanse innen både kvantitativ og kvalitativ analyse.

- Kundene stiller større krav til målbarhet og effekt. Ny teknologi muliggjør innsamling og analyse av relevante data. Denne utviklingen vil bare akselerere. Derfor har vi gjennom satsing på nye kompetanser rigget oss for fremtiden, sier Alexander Rustad.