I løpet av tre uker har den norske appen DeeMe fått 150.000 aktive brukere i Brasil, som utgjør halvparten av brukermassen. Og pilene peker oppover, for daglig strømmer 10.000 nye brukere til DeeMee. Appen er nå mer lastet ned enn apper som Tumblr, Vine og Periscope i det søramerikanske landet.

- Utviklingen i Brasil er helt vanvittig, og overgår virkelig det vi kunne ha forventet, sier Kenneth Rasmus Greve, en av de gründerne bak appen.

Hvordan startet det som kan ligne på et norsk app-eventyr. Jo, de tre gründerne Kenneth Rasmus Greve, Morten Strid og Frode Alver Nilsen ville skape en meldingsapp der mye skulle handle om det visuelle. Man tok et bilde, la på kule skifttyper og ikoner, og chattet direkte på bildet. I motsetning til Snapchat, der bildene forsvinner etter noen sekunder, blir bildene bevart i DeeMe-appen.

Første versjon ble lansert våren 2015. Gode tilbakemeldinger fra brukerne, skryt i medier som Mashable.com , som omtalte den i artikkelen «5 can't-miss apps», og innpass hos teknologikjemper som Facebook, ga gründerne vind i seilene.

Tar ett marked av gangen
- Med den nye versjonen vi nå har lansert, har vi tatt et nytt steg og utviklet en fullverdig sosial plattform. Ny funksjoner og større kreative muligheter og har tydelig slått an, sier Greve.

- Hva er målet?

- Vi ønsker først å jobbe for å oppnå en kritisk masse i Brasil, slik at veksten driver seg selv. Hvor lang tid det tar, om vi klarer det og når det skjer vet vi ikke nå. Vi valgte Brasil som første marked fordi det er et land med 200 millioner innbyggere, det er et marked i vekst, folk der nede er glade i å prøve nye ting i sosiale medier og de er ikke så mette som mange er i andre markeder. Brasil er også et land der veldig mange har smartelefoner, sier Greve til Kampanje.

- Hvilke markeder står for tur dersom dere lykkes i Brasil?

- Da er det andre land i Latin-Amerika som er mest nærliggende, som for eksempel Mexico og Columbia. 

- Snakker med store og profilerte investorer
Men før det skal gründerne satse yttterlige i Brasil. Nylig har gründerne hentet inn mer kapital hos nåværende investorer. Innovasjon Norge og norske og utenlandske investorer har sprøytet inn penger i den norske app-satsingen. Blant dem er den tidligere iTunes- og EMI Music-sjefen Alex Luke.

Men ny investorjakt er på trappene.

- Innovasjon Norge har vært fantastiske, de har backet oss veldig opp i starten, og det har vært viktig å få med Alex Luke. Vi har kapital til å holde det gående gjennom sommeren og høsten, men så vil vi trenge mer kapital. Derfor vil vi allerede til våren gå ut i investormarkedet. Vi snakker med ganske mange allerede, det er snakk om store og profilerte investorer, sier Greve, som ikke vil røpe hvilke aktører det er snakk om.

- Har dere samtaler med norske investorer?

- Ja, også norske. Det er aktører i den norske telekombransjen vi har hatt samtaler med. Framover vil vi snakke med større, internasjonale selskaper.

Fikk Facebook-støtte - nå venter SXSW
DeeMe blir lagt merke til utenfor Brasil og Norge, kan gründerne fortelle. I fjor ble DeeMe tatt med inn i Facebooks mentorprogram, og ble belønnet med 500.000 kroner til videre utvikling. I høst vant de  IBM Best Startup Award og én million kroner under tech-konferansen SLUSH. I mars står gründerne på scenen på South by Southwest-festivalen (SXSW) i USA.

- Det er litt klype seg i armen-følelse at et lite gründerselskap som DeeMe er plukket ut som én av åtte finalister i kategorien Content & Entertainment Technology på den kanskje mest betydningsfulle festivalen innen ny teknologi, sier Frode Alver Nilsen, som i likhet med kollegene Morten Strid og Kenneth Rasmus Greve fremdeles jobber i tech- og reklamebyrået Knowit Experience på dagtid.