Mobilselskapet Three har bestemt seg for å blokkere for annonser i sine nett og blir med det første europeiske mobilselskap som velger å stenge ute annonsene og dermed legge seg ut med hele medie- og kommunikasjonsindustrien. Det skriver Financial Times.  

Selskapet er ikke av de aller største, men har rundt 30 millioner kunder på verdensbasis og er også inne på det svenske markedet.

- Lite relevante og overdriven mobilannonser irriterer kundene og påvirker den generelle nettverksopplevelsen, sier markedsdirektør i Three, Tom Malleschitz.

Selskapet har allerede gjort suksessfulle tester på det britiske og italiensk markedet.

Det er det israelske selskapet Shine som har utviklet teknologien som gjør Three i stand til å tilby annonseblokkeringen til sine kunder.

Les også: Telegiganter lukter på annonseblokkering (krever innlogging)

Three sier videre at beslutningen er tatt for å gi brukerne og kunden mer kontroll og valgfrihet og ikke er et forsøk å eliminere all mobilannonsering.

Da Kampanje snakket med Telenor om muligheten for at noe lignende kunne skje i Norge, svarte Telenor Norge-direktør Berit Svendsen at konsernet til en hver tid «vil vurdere alle muligheter dersom det ligger et forretningspotensial der». Men en stor pådriver for å stenge for annonser avviser hun at Telenor skal bli.

- Vi kommer ikke til å blokkere. Vi er for et helt fritt og åpent internett, sa Telenor Norge-sjefen.

Ifølge Financial Times er nettverkstilbyder Deutsche Telekom blant selskapene som også vurderer å implementere annonseblokkering på nettverksnivå. Om nettverkstilbydere blokkerer annonser, kan det gi brukeren mindre lastetid og mer valuta for pengene.