Mikrobloggtjenesten Twitter la natt til torsdag norsk tid frem sine tall for perioden oktober til desember i fjor og de viste at selskapet øker inntektene kraftig sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Twitters inntektsvekst på 48 prosent sammenlignet med 2014 og det er helt på nivå med Facebook som tidligere denne måneden kunne skilte med 52 prosent inntektsvekst, skriver CNBC.

Tallene Twitter i går la frem viste at selskapet hadde en omsetning på 710 millioner dollar, men selskapet blir en mygg sammenlignet med de to digitale annonsegigantene Google og Facebook som tar hele 40 prosent av det digitale annonsemarkedet til sammen. Twitters andel er 1,4 prosent, skriver Bloomberg.

Les også: Rekord-tall fra Facebook

Men inntektsveksten flater ut og synes å være mer regelen enn unntak. Tallene Twitter la frem i går viste at omsetningsveksten stagnerer for det sjette regnskapskvartalet på rad.

Twitter-aksjen har hatt et elendig år på børsen og ser ut til og trives mindre og mindre. Aksjen har de siste tolv månende falt med nesten 70 prosent. Aksjen falt ytterligere 11 prosent i etterhandelen, men hentet seg senere noe inn igjen.

Den største investorpanikken er imidlertid ikke knyttet til omsetningen, men fallet i antallet brukere. Twitter har i dag 305 millioner brukere og det var en nedgang på to millioner sammenlignet med foregående kvartal.

- Vi ser en nedgang i månedlige active brukere i fjerde kvartal, men vi har allerede sett at de active månedlige brukere kommer tilbake på tredjekvartalsnivå i januar. Vi er trygge på at, dersom vi er disiplinerte, så vil denne trenden fortsette over tid, skriver Twitter i en melding.

Twitter har i dag en børsverdi på drøye 10 milliarder dollar, og det synes som om veien er lang tilbake til den markedsverdien selskapet hadde ved børsintroduksjonen. Den var på 25 milliarder dollar.