Om én måned lanserer Facebook Canvas Ad i Norge. Canvas Ad er en annonsetype skreddersydd for mobil, som fyller hele skjermen når brukerne trykker på den. Gjennom verktøyet kan annonsører kombinere stillbilder, bildekaruseller, panoreringer, videoer og tekst i en multimedieopplevelse. Det er mulig å zoome seg inn på detaljer på bilder og få mer tekstinformasjon om dem. En Canvas Ad skal laste ti ganger raskere enn den vanlige mobilweben. 

Produktet er sammenlignbart med Facebook Instant Articles for mediehus.

Les mer: - Instant Articles kommer i første halvår

Formatet lanseres først i slutten av februar, men et knippe norske merkevarer får eksperimentere med verktøyet allerede nå. SAS er blant de første i Norge som tester formatet.

- SAS har tradisjon med å være tidlig ute på nye annonseprodukter og var også blant de aller første ut med annonsering på Instagram. Canvas Ad er premium annonseprodukt og er således et veldig passende annonseprodukt for SAS når vi skal vise frem vårt premiumprodukt sier Christian Pettersen digital marketing manager i SAS.

SAS har brukt formatet til å gi kundene et innblikk i hvordan det er å oppgradere flyturen til SAS Plus.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Fyller skjermen: Til venstre ser du annonsen slik den ser ut i nyhetsfeeden, og til høyre slik den ser ut når man trykker på den. Skjermbilde: Facebook.

Det er Los&Co som har laget de første Canvas-annonsene for SAS. Ansvarlig for digitale kanaler Arnt Christian Scheele varsler at det raskt vil komme flere eksempler på Canvas-annonser, nå som flere Los&Co-kunder er blant Facebooks utvalgte testpiloter.

- Canvas er kanskje den største trusselen for native-annonseringen norske medier nå ruller ut for fullt. Her kan annonsøren kontrollere alt selv, og bruke Facebook sine gode segmenteringsmuligheter til å nå et stort, relevant publikum for en lav pris – vel og merke dersom innholdet er relevant og engasjerer, sier ansvarlig for digitale kanaler i Los&Co.

På Content marketing-dagen, som ble avholdt av Kampanje forrige uke, mente mange at deling av innholdsmarkedsføring vil øke kraftig i 2016.

Les mer: - Content marketing i sosiale medier blir det neste store