Tingenes internett (Internett of Things - IoT) er en av megatrendene i IT-bransjen. Det handler om at alt fra  joggesko og lyspærer til tannbørster, kjøleskap, biler og hele hus og byer er koblet til internett. Analyseselskapet Gartner anslår at omsetningen knyttet til tingenes internett vil være på svimlende 3.000 millarder dollar i 2020.

Det tilsvarer 26 billioner norske kroner. I fjor endte omsetningen på 1.183 milliarder dollar mens Gartner tror omsetningen i år vil havne på 1.414 milliarder dollar eller 12,4 billioner norske kroner globalt.

- Spørsmålet man må stille seg er: Vil man være ledende på tingenes internett eller vil man være en sinke? Jeg ber alle IT-sjefer om å sette opp en tingenes internettavdeling når de kommer på jobb i dag. Spørsmålet er om man vil lede an eller være en sinke, sier Alfonso Velosa i Gartner til Finansavisen.

Han forteller at Disney World i Florida har investert ni milliarder norske kroner i tingenes internett.

Han understreker at toget ikke har gått for sinkene.

- Nei, det er ikke for sent. De fleste bedrifter har ikke investert noe særlig i tingenes internett. De har ikke innsikt i sine eiendeler, sier Velosa.