Erlend Schei var en av tre tidligere Finn-utbrytere som måtte finne nye oppgaver da satsingen på gründervirksomheten Pelp ble lagt ned i desember. Schei er tidligere innovasjonssjef i Finn og har over 15 års fartstid i Schibsted på resumeet. Nå melder han overgang til telebransjen og TeliaSonera Norge, som blant annet driver merkevarene NetCom og One Call.

Der blir han sjef for TeliaSoneras satsing på Internet of Things.

- Summen av Erlends personlighet, tekniske innsikt og driv er gull verdt for enhver bedrift, og heldigvis er det oss i TeliaSonera han ville jobbe for, sier Waseem Rashid, leder for produkt- og innovasjon i TeliaSonera Norge.

Les også: Finn-ubtrytere legger ned digitalhåp

- Hadde gjort det gratis
I en melding på LinkedIn skriver Schei at han ikke var vanskelig å be: «Wasim har gitt meg tidenes jobb i TeliaSonera. Jeg skal få penger for å leke med Internet of Things. Hadde gjort det gratis – I shit you not. (…) Gleder meg som en liten drittunge!».

Entusiasmen har ikke lagt seg når Kampanje slår på tråden:

- Det sto Internet of Things i stillingsutlysningen og da var det litt kjørt for meg i utgangspunktet. Jeg er glad i gadgets og alt som kan kobles sammen, i tillegg er det noen mennesker jeg setter pris på som allerede jobber her. Etter å ha vært 15 år i Schibsted-systemet, hvor jeg har hatt en fantastisk tid, tenker jeg at det er litt sunt å flytte på seg, sier Schei til Kampanje.

Han mener TeliaSonera har et godt utgangspunkt når hjemmets enheter kobles til internett og begynner å snakke sammen, som kort fortalt er det Internet of Things går ut på. Scheis jobb blir å stake ut en kurs for TeliaSonera i markedet som nå er i ferd med å åpne seg opp.

- Vi sitter med et par millioner brukere, har solid infrastruktur, peiling på kommunikasjon, god økonomi og viljen til å satse. Da tenker jeg at dette er dønn riktig for meg. Også er det gangavstand hjemmefra, ler han.

- Skal være sømløst
- Når tror du Internet of Things for alvor vil gjøre seg gjeldende, eller er vi der allerede?

- Vi er der på sett og vis allerede, men i veldig enkle former. Jeg tror ikke det kommer én stor revolusjon, men at dette er noe som vil gli innover deg. Ting blir mer og mer smarte og for meg er en perfekt Internet of Things-verden en verden hvor jeg ikke tenker over at noen har gjort en god jobb i bakgrunnen for at alt skal være sømløst.

Også Wasim Rashid har bakgrunn fra Schibsted-systemet, som blant annet COO, CFO og forretningsutvikler. Han kom til TeliaSonera i januar 2015. Nå er han trygg på at Schei er rette mann for satsingen:

- Internet of Things (IoT) er noe som ingen helt vet hva er, men som vil være en milliardindustri om få år. Erlend skal jobbe utelukkende med IoT og bidra til å stake ut vår kurs inn i fremtiden. Erlend kan både kode, drive forretningsutvikling og nesten litt for mye om tekniske duppedingser. Jeg er ikke i tvil om at han blir et sterkt bidrag for oss i TeliaSonera.