Tidligere toppsjef i Orkla Finans, Aker Kværner og Statoil, Inge K. Hansen, langer ut mot Telenor-sjef, Sigve Brekke.

- Selskapets toppsjef er sterkt svekket, helt usynlig utad og preges av CV-jukset - som Kapital fortjenstfullt avslørte. Selve håndteringen av den saken var katastrofal for Sigve Brekke, sier finansmannen og næringslivslederen Inge K. Hansen til Aftenposten.

Også håndteringen av Vimpelcom-saken står til stryk, mener Hansen. Han sier Brekke «dolket sin forgjenger Jon Fredrik Baksaas i ryggen» og at han i realiteten «avsatt fire av bedriftens respekterte ledere uten at det var klarlagt at de har gjort noe galt».

Også styret og hovedeieren i Telenor får gjennomgå. Hansen mener alle har vært mest opptatt av å skyve alt ansvar fra seg når det har stormet rundt «Norges viktigste teknologiselskap» og vil nå ha flere næringslivsstopper på banen.

-  Debatten om Telenor er for viktig til bare å overlates til politikere og mediene som mangler innsikt i hvordan bedrifter organiseres og ledes. Jeg etterlyser et bredere engasjement fra ledere i næringslivet, sier Hansen.

Telenors konsernsjef Sigve Brekke sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra Hansen.

Oppgjør med Telenor:

Finansmannen og næringslivlederen, Inge K. Hansen, tar et realt oppgjør med det han mener er Norges viktgiste teknlogiselskap.