Bilde- og videodelingstjenesten Snapchat er i ferd med å bli den store mobile videoraketten på sosiale medier-himmelen. Selskapet leverer nå mer en syv milliarder videoklipp hver dag og fortsetter den sterke videoveksten, ifølge kilder Bloomberg har vært i kontakt med.

Les også: Snapchat passerer seks milliarder videovisninger

Det er nok til å utfordre både Facebook og Google videodelingstjeneste YouTube som kongen av mobile videoer. For selv om verdens største sosiale medier-plattform fortsatt kan skilte med åtte milliarder videovisninger på mobil og desktop, har Facebook med sine 1,55 milliarder brukere 15 ganger så mange brukere enn Snapchat.

Det er nye produkter som Stories som sender konsumet videoer oppover. Med Stories kan Snapchats rundt 100 millioner brukere dele videoklipp som er mulig å se i 24 timer og i motsetning til Facebook må brukeren også klikke for å se på en Snapchat-video, mens Facebook spiller av video automatisk vi nyhetsfeeden.

Markedet for mobil videoannonsering er i sterk vekst og tall fra Emarketer viser at amerikanske annonsører har brukt 7,5 milliarder dollar i digitale videoannonser i 2015. Det er fortsatt en liten av det totale digitale annonsemarkedet, men veksten er på formidable 42 prosent.

Snapchats viktigste bidrag her er nyhetstjenesten Discover der annonsører viser sine videoannonser på kanalene til store mediehus som Daily Mail, CNN, Cosmopolitan, ESPN og National Geographic.

Snapchat som er verdsatt til hele 16 milliarder dollar har også vokst kraftig i Norge den siste tiden. Ferske tall fra TNS Gallup viser at 36 prosent av landets befolkning nå bruker tjenesten, mens hele 77 prosent i aldersgruppen 15-29 år er innom tjenesten daglig. Det er langt mer enn for eksempel Twitter (10%), YouTube (44%) og Instagram (49%) har i den samme aldersgruppen.

Facebook  er fortsatt størst med en daglig dekning på hele 90 prosent i denne målgruppen, viser tall fra TNS Gallups Interbuss-undersøkelse.