Samtidig med at norske medietopper satt på skolebenken hos Facebook i London og lærte om Instant Articles, der mediehusene publiserer artikler direkte i stedet for å å linke tilbake sine egne nettsider, gjorde verdens største nettsamfunn seg klar til å slippe sitt årsregnskap.

Les også: VG-redaktør: - Facebook svarer ikke godt nok om sensur

Facebook skuffet ikke og selskapet la natt til norsk tid frem tall som viste at salget av annonser på mobilen nå utgjør hele 80 prosent av inntektene og at nesten 1,6 milliarder logger seg inn på Facebook hver måned, skriver Bloomberg.

Til sammenligning bor det 1,4 milliarder mennesker i Kina.

 Investorene på børsen i USA liker det de ser og sendte aksjen opp med hele 12 prosent. Selskapet er nå det åttende største målt i markedsverdi på Wall Street.

Når det gjelder den sterke inntektsveksten så skyldes den økt salg av annonser på Facebook, men også bildedelingstjenesten Instagram.

Ser en på annonsesalget alene så økte det med nesten 30 prosent.  Facebook har kuttet ut de rimeligere display-annonsene til fordel for økt satsing på mer verdifulle mobilannonser og videoannonser.

Facebook-grunnleggeren snakket i går med investorene og snakket mest om hvordan Facebook skal være en sentral del i våre digitale liv også i fremtiden. Mark Zuckerberg fokuserte mye både på den nye VR-teknologien (virtual reality, red. anm.), kunstig intelligens og hvordan Facebook skal koble opp resten av verden til internett.

- Vår strategi er å jobbe på og vi har mange flere muligheter som ligger foran oss, sa Zuckerberg.  

Facebook hadde et overskudd etter skatt på 1,56 milliarder dollar i fjerde kvartal i fjor alene, og det var en dobling fra tilsvarende periode i 2014 da overskuddet var på 701 millioner amerikanske dollar.

Omsetningen økte med over 50 prosent samlet sett.