Opera Mediaworks er datterselskap av norske Opera software data som tilbyr verdens ledende uavhengige annonsenettverk for mobilreklame.

Selskapet har ikke hatt tilstedeværelse i de nordiske landene tidligere, men ved å overta det danske selskapet AdQuota satser selskapet på å bli den ledende mobile annonseplattformen i Skandinavia.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

AdQuota-overtakelsen gjør at Opera Mediaworks kan betjene behovene til Skandinaviske annonsører og mediehus, samt globale selskaper som retter seg mot skandinaviske målgrupper. Opera Mediaworks får ved overtakelsen av AdQuota kontorer i København, Oslo og Stockholm.

Les også: Opera kjøper mobilnettverk

Det mobile annonsemarkedet i Skandinavia er forventet å nå 1,7 milliarder dollar i 2016 og ventes å stige ytterligere 59 prosent, opp til 2,7 milliarder dollar, i 2018 i følge eMarketer.

- Ved hjelp av teknologien til Opera Mediaworks vil merkevarer og byråer i Skandinavia nå få tilgang til bedre målretting, rekkevidde, måling, programmatiske verktøy og nye annonseformater, sier Thomas Juul, administrerende direktør for Opera Mediaworks i Skandinavia i meldingen.

Samarbeider med Linkedin
Opera Mediaworks har også inngått avtale med Linkedin ved å bli offisiell partner for LinkedIns Marketing Solutions i hele Skandinavia.

Som en fullservice Linkedin-partner kan Opera Mediaworks utnytte alle LinkedIns løsninger og profildata, noe som åpner for unike segmenteringsalternativer. Annonsører kan målrette spesifikke bransjer, jobbtitler, aldersgrupper og geografiske områder. 

- Opera Mediaworks har riktig kompetanse og ekspertise til å fullt ut utnytte Linkedin som en strategisk markedsføringskanal. Teamet til Opera Mediaworks har en sterk konsultativ tilnærming, som vi vet betyr at de vil skape verdier og støtte våre kunder i dette markedet, sier Fredrik Bernsel, Salgsdirektør for Linkedin i Europa, Midtøsten og Asia.

- Skaper utrolige muligheter
Linkedin har nærmere seks millioner brukere i Skandinavia og totalt 400 millioner brukere over hele verden. Gjennom partnerskapet med Opera Mediaworks vil skandinaviske annonsører kunne nå alle disse brukerne via sponsede oppdateringer, InMails og bannere på Linkedins plattform.

- Opera Mediawork’s tilstedeværelse utenfor USA startet i London, før selskapet etablerte seg i Tyskland, Afrika og Tyrkia og flere sentrale steder i Asia. Nå ser vi frem til å fokusere vår oppmerksomhet på de nordiske landene - hvor befolkningen er verdensledende på bruk av smarttelefoner, og har blant verdens sterkeste kjøpekraft. Det skaper utrolige muligheter, sier Mark Slade, administrerende direktør for EMEA i Opera Mediaworks