Den amerikanske teleoperatøren Verizon Communications utelukker ikke et mulig oppkjøp av det gamle nettselskapet Yahoo.  Det kom frem på en større investorkonferanse i regi av meglerhuset UBS i USA, skriver Bloomberg.

Fortsatt er det uklart hva styret i Yahoo beslutter og både salg av eierandelen i kinesiske Alibaba og internettportalen Yahoo er opp til vurdering.

Flere amerikanske medier melder onsdag at planene om et salg av eierandelen i den kinesiske e-handelsgiganten legges på is, men hva som skjer med Yahoo er fortsatt i det blå.

- Hvis vi ser at det passer strategisk, er fornuftig for våre aksjonærer og gir oss økte verdier så vil vi se på det. Men det er fortsatt for tidlig å snakke om dette, sa finansdirektør Fran Shammoo i Verizon på investorkonferansen.

Teleselskapet er i full gang med å stake ut en ny strategisk kurs. Selskapet kjøpte tidligere i år en annen gammel internettkjempe AOL for 4,4 milliarder dollar for å sikre seg en posisjon i det mobile videoannonsemarkedet.

Les også: Kjøper AOL for 33 milliarder

Dersom Verizon også får kloa i Yahoo vil selskapet få enda mer innhold i tillegg til de kjente nettpublikasjonene Huffington Post og TechCrunch.

Yahoo er i tillegg til sin søketjeneste også en stor produsent av online nyheter innenfor områdene næringsliv, sport og underholdning samt annonsestyringsteknologien BrightRoll.

På en annen stor konferanse i New York kunne Verizon-sjefen Lowell C. McAdam fortelle om selskapets arbeid med å skape et mediekonsern som i større grad kan fange opp den nye generasjonen digitale mediebrukere, de såkalte «millenials» .

På spørsmål om et oppkjøp innen tradisjonell tv-distribusjon svarte McAdam at det ikke «lå innenfor strategien» og at selskapet i stedet vil bevege seg i retning av «dit pucken går», skriver Forbes.