Kåringen skjedde i regi av World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA), som er den største organisasjonen for verdens nyhetsmedier. Prisen ble delt ut under den internasjonale mediebransjens World Digital Media Awards 2015, i Hamburg i kveld.

- Det å vinne WAN-IFRA-prisen for verdens beste nettbrett-app er selvfølgelig både en stor anerkjennelse og en inspirasjon for oss alle. Aftenposten og Schibsted har som ambisjon å utvikle digitale mediehus i verdensklasse. Når vi vinner denne prisen i konkurranse med verdens aller fremste mediehus så er det selvsagt artig og en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i en pressemelding.

I april i år vant Aftenposten førstepris i den europeiske mediebransjens konkurranse, European Digital Media Awards, med samme app. Også denne kåringen ble holdt i regi av WAN-IFRA. Nå fastslår altså organisasjonen at det ikke er noen aviser eller nyhetsmedier i verden som har et bedre produkt enn Aftenposten+, i kategorien «Tablet Publishing» i 2015.

Juryen fremhever blant annet brukervennlighet, design og brukeropplevelse, som områder hvor Aftenposten+ imponerer.  Den kjente avisdesigneren Mario Garcia satt i juryen. Han lot seg begeistre av appen:

«Utmerker seg i brukervennlighet, design og brukeropplevelse. Jeg liker spesielt godt hvordan Aftenposten benytter typografi for å fremheve hierarki. En av de beste nettbrettutgavene for avis: Klar navigasjon, fremragende kombinasjon av langt og kort innhold. God  bildebruk og et gjennnomgående uttrykk og opplevelse som reflekterer Aftenpostens ånd. Bravo.»

Også VGs MinMote gikk til topps i World Digital Media Awards i kategorien «Best New Product» i 2015.

Det gjorde også NRK i kategorien «Best Data Visualization Project» for en sak om drap og psykisk sykdom.

Aftenposten+ er utviklet i samarbeid med de norske teknologiselskapene Agens og Aptoma, og ble lansert i april 2014.