Arbeiderpartiets byrådslederkandidat, Raymond Johansen, vil jobbe for å gjøre Oslo til en ledende tech- og innovasjonshovedstad om Ap vinner valget.
Les mer her: Vil gjøre Oslo til tech-hovedstad
Byrådsleder Stian Berger Røsland fra Høyre (H) mener man er på god vei allerede, og at dette skyldes byrådets innsats.
Les mer her: Vi kan ikke vedta innovasjon
Oslos byråd for næring og kultur, Hallstein Braaten Bjercke fra Venstre (V), er enig.
- Oslo er på god vei til å bli en ledende tech- og innovasjonshovedstad. Vi har jobbet i flere år for å gjøre Oslos startup-scene kjent ute i verden. Nå ser vi også økt interesse fra de store miljøene ute til å etablere seg i Oslo. Men vi legger oss ikke på latsiden av den grunn. Vi er i gang med å utvikle en start-up village på Tøyen. Vi skal trekke store bedrifter inn i entreprenørskapsarbeidet, og norske kapitalmiljøer skal orientere seg mot tidligfaseinvesteringer og oppstartsselskaper.
Øremerker ikke penger
Venstrepolitikeren mener det beste eksempelet på hva byrådet har gjort for å gjøre Oslo til en startup-by, er å få investormiljøet 500 startups til byen.
500 startups er et av verdens ledende såkornfond. Fondet følger med på gründere i oppstartsfasen, og investerer i dem med mest potensial. De utvalgte gründerne gis tilgang på kompetanse og nettverk, slik at de skal vokse og bli lønnsomme på sikt.
- Når de velger Oslo som sin base i nord-Europa , framfor byer som Stockholm og Helsinki, er det en enorm annerkjennelse av Oslo som entreprenørskapsby, sier Braaten Bjercke.
Han legger til:
- Dette har langt større verdi for Oslo at 500 Startups etablerer seg her, enn at kommunen etablerer et eget start-up fond på 20 millioner, som Raymond (Johansen, Ap, red.anm) foreslår.
- Mesh og 657 har kommet som et resultat av vår politikk
På spørsmål om byrådet i Oslo gjør nok for å bygge opp kreative og innovative arbeidsfellesskap, som for eksempel Mesh og 657, svarer Braaten Bjercke følgende:
- Før jeg ble byråd, fantes det faktisk ingen arbeidsfellsskap i Oslo. Mesh og 657 har kommet som et resultat av vår bevisste politikk for å tilrettelegge for etablerermiljøene i Oslo. Noe av det første jeg gjorde som byråd var å etablere Oslo Business Region (OBR), som jobber for og med entreprenørskapsmiljøene. Disse har forsterket tilbudet til gründere i Oslo ved å tilby en digital etablerertjeneste og ulike start up events.
Braaten Bjerke trekker også frem at byrådet har hjulpet gründere med å komme ut internasjonalt gjennom Oslo innovation embassy, og OBRs internasjonale arrangementer som Oslo Meets Hackney og Oslo Lounge på konferansen South By Southwest (SXSW) som arrangeres i Texas hvert år.
- Det viktigste vi skal gjøre er å fortsette å tilrettelegge for de som har de gode ideene i Oslo. Politikere kan ikke vedta seg til innovasjon eller suksessfulle bedrifter, men vi kan tilrettelegge for det. Og det skal vi fortsette å gjøre. Fordi vi vet at det fungerer.
Kommentér