For to uker siden ble det kjent at TV 2-eide OB-Team, som i en årrekke har stått bak flere broadcast-produksjoner, starter selskapet Screen Media. Det splitter nye selskapet skal tilby produksjon, bearbeiding og distribusjon av levende bilder over nettet. Målgruppen Screen Media sikter seg inn mot er  medieselskaper og selskaper utenfor mediebransjen.

Nå er det klart at OB-Team kjøper strømme-selskapet Aventia Media. Selskapet blir dermed en del av nyetablerte Screen Media. Aventia har spesialisert seg på selvbetjeningsløsninger for publisering på nett, opplyser OB-Team i en pressemelding.

Les også: Nytt TV 2-selskap satser på strømme-tv

Gründerne selger seg ned
OB-Team kjøper 52 prosent av aksjene i selskapet fra gründerne Marius Berg-Storøy (47,5 %), Kristian Borgen (47,5 %) og Kjell Arne Røedvang Brudvik (5 %), og har opsjon på å kjøpe ytterligere 16 prosent av selskapet. Aventia vil bestå som en egen enhet med sine egne avtaler og forretningsområder. På samme tid vil Aventia og Screen Media samarbeide tett.

-Vi følte nå at tiden var inne for å ta Aventia inn i en større gruppering for å sikre fortsatt vekst, sier administrerende direktør Marius Berg-Storøy i Aventia.

Han selger nå 39 prosent av sine aksjer til OB-Team.

- For oss er dette et spennende kjøp som gjør sitt til at Screen Media allerede er oppe å stå med topp produkter innen brukervennlige publiseringsløsninger for direkte- og on-demand-overføringer over nettet. Aventia har lang erfaring innen området – og har utviklet et godt nettverk av solide kunder. Aventia og Screen Media skal være spydspisser innen norsk OTT-distribusjon, sier Bjørnar Nordahl, som er administrerende direktør i både OB-Team og Screen Media.

Aventia har i dag sitt hovedkontor på Nøtterøy utenfor Tønsberg.  Aventia ble opprinnelig startet under navnet eXtreme System Solutions høsten 2005. 1. juli 2011 skiftet selskapet navn til Aventia. Selskapet har fire ansatte og omsatte for 7,3 millioner kroner i 2014.

Skal sende håndball på nettet
Nylig gjorde Aventia en avtale med Norsk Topphåndball om overføringer av toppseriekamper i håndball på handballtv.com. Her skal Aventia levere publiseringsløsninger til overføringene av alle kamper i Grundigligaen og NM som ikke overføres på tradisjonell tv. Produksjonene blir tilgjengelig både live og on-demand på det som skal bli håndballens egen kanal på nett. Dermed har OB-Team gjennom dette oppkjøpet sikret seg tilgang til tv-produksjon av sport over nettet.

- OB-Team har lang erfaring med produksjon av sport og andre eventer for broadcast-tv i hele Skandinavia. Med Aventia er vi allerede i gang med nettetbasert distribusjon. Dette betyr at vi nå leverer innhold til alle plattformer og at vi er nærmere målet om å bli en totalleverandør av innholdstjenester, sier Bjørnar Nordahl.

Dermed er også TV 2 indirekte tilbake på håndballbanen igjen etter at Norges Håndballforbund avsluttet samarbeidet med TV 2. Aktørene har samarbeidet i fire år om å vise eliteseriekamper på TV 2 Sumo. Men nylig lanserte interesseorganisasjonen Norsk Topphåndball et nytt nettkonseptet, handballtv.com, som skal vise kampene. Norsk Topphåndball er eid av toppserieklubbene selv. Ved å sikre seg kontrollen over Aventia, har TV 2 tatt en real håndballfinte.

Les også:   Lager egen håndballkanal