Det er Aftenposten som skriver at tallene på pirat-titting og -strømming øker dramatisk. Det viser en ny undersøkelse fra det svenske analyseselskapet Mediavision. Det er tjenester som «Popcorn time» som er populært. Undersøkelsen viser at rundt 750.000 nordmenn sier at de er villige til å se på ulovlige kopier på film eller tv. Det er over 17 prosent flere enn for ett år siden.

- Grunnen til økningen i piratvirksomhet, er jo Popcorn time. Det er dessverre en utrolig enkel måte å se film på. Men man skal være klar over at dette er straffbart, sier leder Willy Johansen i Rettighetsalliansen Norge. Organisasjonen samler IP-adresser fra norske brukere av tjenesten.

Undersøkelsen skiller mellom nedlastning og strømming. Tallene viser at strømming av piratfilm og tv-programmer har doblet seg. 35 prosent av strømme-piratene er i alderen 25-35 år, mens 31 prosent er i alderen 15-24 år.