I går ble det kjent at et av verdens ledende selskap innen annonseteknologi, AppNexus, forlenger og utvider sitt globale teknologipartnerskap med Microsoft. Annonseselskapet driver i dag Microsofts programmatiske annonsering i over 39 markeder, og konkurrerer blant annet med andre giganter som Google og Rubicon.

Den nye avtalen medfører en flerårig forlengelse av samarbeidet mellom Microsoft og AppNexus, og utvider AppNexus’ rolle som Microsofts eksklusive partner for programmatisk teknologi og salg i ti markeder, inkludert Norge.

Dette er AppNexus strålende fornøyd med.

- Vi er henrykt over å forlenge og utvide vårt strategiske globale partnerskap med Microsoft. De siste fem årene har vi i fellesskap introdusert bemerkelsesverdig innovasjon i markedet for digital annonsering. Vi ser frem til å bygge videre på dette svært vellykkede samarbeidet for å bringe mer toppmoderne annonseringsteknologi til markedet på slike områder som mobil og video, garantert volum og private markedsplasser, helhetlig inntektsstyring, og mye mer, sier Michael Rubenstein, administrerende direktør i AppNexus.

Visepresident i Microsoft, Rik van der Kooi, sier selskapet gjør dette for å gi annonsørene flere premium tjenester.

- Samtidig gjør vi innkjøpsprosessen enklere slik at man bedre kan utnytte den eksplosive programmatiske veksten i bransjen.

Salgsdirektør i Norge, Torje Oppheim Carlsson, ønsker ikke å kommentere saken, men sender oss følgende på en mail:

- Today’s news is evidence of Microsoft’s increased focus on our strengths: in this case, search and search advertising and building great content and consumer services.  This evolution in our approach to display advertising allows us to keep this focus, while working with industry leaders to market our services.

I følge internasjonale medier som adexchanger.com har Microsoft sagt at de kommer til å gå "all in" på programmatic gjennom AppNexus, i Vest-Europa. Hvor store konsekvenser dette vil ha for de seks personene som jobber med advertising i Norge er usikkert.