Ladeappen Elton, eid av Circle K og Schibsted, går i disse dager ut med sin første store merkevarekampanje på tvers av Norge og Sverige. Eltons nye tjeneste er en aggregator i elbilbransjen og skal gjøre det mulig for forbrukeren å enkelt planlegge, lade og betale på tvers av ladeselskaper.

- Produktet vårt skal enkelt dekke kundenes behov ved lading av bilen, og markedsføringen skal være nedpå, menneskelig, annerledes og med glimt i øyet. I en bransje som konstant har fokus på tekniske løsninger for erfarne og spesielt interesserte, vil Elton være den menneskelige stemmen som tar forbrukeren på alvor, sier Charlotte Roppen, markedssjef i Elton. 

Markedssjefen sier lademarkedet «er uoversiktlig» og at Elton har opplevd sterk vekst de siste årene.

- Vi har svært høy tilfredshet blant våre brukere, men ser også at vi fortsatt er en godt bevart hemmelighet. Vi ønsker derfor å spre budskapet om at elbil-lading i alle våre markeder kan løses veldig enkelt på tvers av ladeselskap, med bare én eneste app, forklarer hun.

Roppen begynte i ladeappen rett før jul i år etter mange år mediebyrågruppen Dentsu. 

Les også: Slutter i Dentsu etter syv år - blir markedssjef for ladeapp

Her kan du se en av de nye reklamefilmene til Elton. 

Velger nytt mediebyrå
Til å bistå seg i arbeidet har Elton valgt seg ut det nye mediebyrået til Try-huset og Schjærven, Try Schjærven Media (TSM). Daglig leder Pelle Stensson er derfor veldig entusiastisk på vegne av sin nye kunde.

- Dette er en superkul utfordring for oss som nystartet selskap å få – å få hjelpe en spennende start-up med et godt produkt og et stort potensial i et fremtidsrettet marked med å lykkes. Her har vi gått all-in» på både målgruppe definering, strategi og medievalg for at kundene skal få meg seg at dette er en kanon løsning når elbilen skal lades, sier han.

Den tidligere Dentsu-toppen har selv vært rådgiver for kunden sammen med Karen Bistrup og Erik Solberg. Performance-teamet har bestått av Anne Marte Lidnhjelm og Lars Ramstad, mens prosjektleder er Tonje Hoel.

Les også: Try Schjærven Media-sjefen henter tidligere Dentsu-topp

Morgenstern lager reklamen
På reklamesiden fortsetter Elton med Morgenstern og Charlotte Roppen har markedsplanene klare for sommeren.

- Vi starter allerede i neste uke med å rekruttere brukere, og vi kommer til å synes. Vi er kostnadseffektive, men kjører allikevel TV, utendørs, radio, sosiale medier og flere andre flater. Sommeren som kommer. er viktig for oss, sier Roppen.

Kreatører i Morgenstern har vært Robin Wissler, Eivind Lindmo, Mira Liv Helland Mortensen og Sebastian Graf Stenberg.