I morgen møter tyske Dortmund det spanske stjernegalleriet i Real Madrid til finale i Champions League. Finalen går på TV 2, og i fjor fulgte over en halv million seere med da Erling Braut Haaland og Manchester City vant turneringen.

Finalekampen er spådd til å bli en godt sett fotballkamp, og det er nok mange som får med seg reklamene som går i pausen. Coop er blant annonsørene som har vært ekstra på hugget når det har vært populære fotballkamper på TV.

I 2021 gikk Coop på med et reklamestunt som satte fyr på sosiale medier. Under pausen i en EM-kamp kuppet matvaregiganten reklamepausen med en fem minutter og et halvt sekund lang reklamefilm hvor seerne ikke fikk se annet enn en entrecôte bli grillet.

Og i 2022 gjentok Coop femminuttersstuntet, men den gangen lot de et kjøttstykke hvile under pausen av Champions League-finalen.

I fjor ble det en pause fra maratonreklamene til Coop, men i år går de på med en ny femminutter. Nærmere bestemt ruller reklamen over skjermen under årets Champions League-finale som spilles lørdag kveld.

- Vi fyrer opp grillen igjen og har en «take over» under reklamepausen i morgendagens finale, sier markedsdirektør i Coop, Stine Sjølie.

- Vi har innsikt på at de som har glad i fotball og Champions League, også er glad i å grille. Reklamefilmen er en del av en stor grillkampanje, fortsetter hun.

Alle butikkene kommer på skjermen
Denne gangen er det imidlertid ikke fokus på kun ett enkelt kjøttstykke, men en rekke grillvarer. I tillegg vil samtlige 1.200 Coop-butikker, på tvers av kjeder, få sine «seconds of fame» nederst på reklamefilmen.

- Det er morsomt for Coop internt. På denne måten viser vi bredde av både butikker og grillsortiment, sier Sjølie.

Hun forteller videre at det ikke bare har take over på den TV 2-sendte finalekampen, men at de også har full take over på VG under pausen.

- Uansett hvor du scroller vil du bli møtt av grillkonseptet til Coop.

Sjølie oppgir at reklamefilmene har skapt stor oppmerksomhet rundt grillserien til Coop, og at da 2022-filmen gikk på skjermen så 10 prosent av befolkningen reklamen, mens hele 46 prosent mente de hadde sett den.

Ingen grønnsaker, men mer kjøtt
Da Coop sist kjørte ut maratonreklamen, i 2022, gikk Eat-gründer Gunhild Stordalen hardt ut mot Coop og kalte reklamen for «hjernedød» og mente den hørte hjemme i en annen tidsalder ettersom reklameminuttene utelukkende var viet til rødt kjøtt.

- Hva skal man si? Jeg tenker at det er veldig overraskende og spesielt fordi Coop har vært på ballen når det kommer til å promotere mer planterikt kosthold, sa Stordalen til Kampanje den gangen.

Sjølie forteller at de har tatt til seg tilbakemeldingene fra det tidligere stuntet, og understreker at de kommer til å vise frem mer enn kun rødt kjøtt denne gangen.

- Denne gangen er det litt mer variasjon, og ikke bare rødt kjøtt. Det er fisk og skalldyr blant annet, sier Sjølie.

- Men ikke noen grønnsaker?

- Ingen frukt og grønt, men en variasjon mellom kjøtt, fisk kylling og skalldyr som produktserien vår består av, sier Sjølie.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Coop som blir sendt under lørdagens finale i Champions League.