Denne uken går Handelens Miljøfond på lufta med en kampanje for initiativet «Det store posekuttet», målet med kampanjen er å få folk til å bruke færre plastposer. Miljøfondet er Norges største private miljøfond og støtter prosjekter som reduserer plastbruken, øker ressursutnyttelsen og gjenvinning og forebygger og fjerner plastforsøplingen, inkludert forbruket av plastbæreposer.

Daglig leder i Handelens Miljøfond, Cecilie Lind håper at kampanjen vil bidra til å redusere bruken av plastposer med 70 prosent innen utgangen av 2025.

- Det betyr en reduksjon fra gjennomsnittlig 132 til 40 plastposer i året for hver av oss, sier hun i en pressemelding. 

Lind forteller at de har store forventninger til kampanjen og aktivitetene som skal gjennomføres fremover. 

- Vi hadde en myk lansering av «Det store posekuttet» i sommer og vi ser allerede en positiv utvikling.  

Det er reklamebyrået Per Høj som står bak kampanjen som kjøres bredt ut på TV, nett, radio, utendørs og print. I tillegg kommer promotering og egne tiltak i mange butikker.

- Må spille sammen
Rådgiver i Per Høj, Jon Fredrik Sandengen, sier at «dette er et viktig og stort prosjekt som de er stolte av å få jobbe med». 

- Når målet er å endre de daglige rutinene til folk og skape en varig atferdsendring, må kommunikasjon og praktiske tiltak spille sammen. Alle tiltak gjøres i et nært samarbeid med medlemmene i Handelens Miljøfond, sier han. 

I tillegg er også en lang rekke byråer som Apeland, Nudge Lab, Eggs Design og Varejo med på laget sammen med mediebyrået Dentsu X.

I tillegg til filmer og andre kampanjetiltak har Per Høj også utviklet navn og identitet for «Det store posekuttet», samt nettsiden posekuttet.no, som fortsatt er under utvikling.

Henter frem gammel hitlåt
Det er også laget flere filmer i samarbeid med produksjonsselskapet Fus!, med Sigve Aspelund på regi, og radiospottene er gjort sammen med Både Og. I tillegg har Ohlogy og musikkprodusent F. Storsveen bidratt med en låt, som minner mye om Haddaways «What is love» og som Sandengen håper skal få det norske folk til å få handlenett på hjernen.

- Det står nok ikke på viljen, og vi ser at kunnskapen og holdningene til folk går i riktig retning. Men de fleste trenger litt hjelp til å huske å ta handlenettet med seg ut døra, og inn i butikken. Jeg tror virkelig på at vi kan nå de tøffe målene som er satt, sier han.

Her kan du se tre av reklamefilmene: 

 

 

Hør reklamelåta her: