Mediebyrågrupperingen Omnicom Media Group (OMG), med sine to mediebyråer OMD og PHD, kan bokføre nok et rekordresultat i 2017. Dermed kan toppsjef Espen Klepper i det amerikanskeide mediebyrånettverket skilte med resultatvekst for fjortende år på rad.

Selskapet satt igjen med et overskudd før skatt på 31,5 millioner kroner, en økning på 18,7 prosent sammenlignet med året før. Omsetningen falt derimot med 3,9 prosent fra 2,077 milliarder til 1,997 milliarder kroner.

Fallet skyldes ifølge Klepper at OMG mistet den store Toyota-kontoen til byrået The&Partnership som en konsekvens av en global beslutning hos bilmerket.

- Topplinjevekst er uansett ikke et mål i seg selv for oss, og spesielt ikke med tanke på vår posisjon som en allerede meget betydelig aktør i markedet. Vår stabile utvikling over tid og evne til å ta vare på eksisterende kunder samtidig som vi vinner tillit hos nye viser med all tydelighet at vi er bunnsolide og at vi har lykkes med å befeste vår posisjon som et attraktivt rådgivningsmiljø, sier Klepper.

- Så dere kjenner dere ikke igjen i det Anfo legger frem i annonsørrapporten om at annonsører har økt mistillit til mediebyråene? 

-  Jeg synes at det er helt naturlig og positivt at annonsørene er opptatt av åpenhet. For egen del opererer vi med en 100 prosent transparent forretningsmodell, noe kundene våre både forventer og setter pris på. At eksempelvis Anfo inviterer nettopp oss til å holde foredrag om programmatiske betalingsmodeller på sin Adtech Performance-konferanse tidligere i år ser vi på som en tillitserklæring og bekreftelse på vår holdning og posisjon innenfor dette området, sier Klepper.

Les også: Mistilliten mot mediebyråene blusser opp

Les også: Slik gikk det for OMG i 2016

Øker byråinntekten
Byråinntekten vokser derimot med 7,9 prosent, eller 9,6 millioner kroner. Det skyldes ifølge Klepper blant annet fjorårets lansering av Annalect som det ble opprettet en avdeling på ti ansatte for, som skulle bistå byråer og kunder med å levere datadreven beslutningsstøtte og analyseløsninger.

- Men hovedårsaken til denne veksten er at vi har hatt stor suksess med å utvikle vårt tjenestespekter og at vi er en del av et nettverk med tydelig fokus på kompetanseutvikling, sier Klepper.

Les også: Tar global Omnicom-lansering til Norge

- Vi har også hatt en sterk vekst i antall medarbeidere i Engage som er vårt spesialistmiljø innenfor innholdsproduksjon og spredning i sosiale medier, sier han.

Til sammenligning hadde konkurrenten i Publicis Media, som teller mediebyråene Starcom og Zenith, en byråinntekt på over 150 millioner kroner. 

Les også: Nytt rekordår for Starcom - passerte 150 millioner i byråinntekt

- Veldig fornøyd med utviklingen
Det er ikke bare regnskapet selskapet har jublet for det siste året. Datterbyrået OMD kunne i 2017 skilte med posisjonen mestvinnende byrå i Anfo-effekt for sjette året på rad, mens et team fra PHD var å se under reklamefestivalen i Cannes som representanter fra Norge.

- Det viser at det gror godt i yngre rekker, og at vi fortsatt er svært gode på talentutvikling, sier Klepper.

- Så OMD og PHD har levert som forventet? 

- Begge våre byråer har så absolutt levert som forventet. Jeg er veldig godt fornøyd med byråenes solide utvikling, og at vi kan tilby markedet to meget sterke byråalternativ, sier Klepper.

Kapret NSB i byråkonkurranse
Av nye kunder kan PHD avsløre at de nylig vant NSB i en byråkonkurranse, og OMD har inngått et samarbeid med Yara.

- Omnicom Media Group betjener noen av landets største og mest profesjonelle annonsører i dag. At stadig flere annonsører velger oss er jeg selvfølgelig svært godt fornøyd med, sier Klepper.

OMG telte 94 ansatte i fjor, fordelt på byråene OMD og PHD samt ulike fagavdelinger. I dag er det over 100 ansatte i mediebyrågrupperingen, og fler skal det bli. 

- Vi gleder oss til å kunne avsløre flere spennende nyansettelser og satsningsområder i løpet av sensommeren og høsten, sier Klepper.

Les også: PHD-sjef åpner opp om Red-exiten: - Ikke bitter (abonnement)

Under ser du tallene til OMG for 2017. Alle tall i MNOK.

Omnicon Media Group AS 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 1.997,6 2.077,9 -3,9
Byråinntekt 130.660 121.038 +7,9
Driftsresultat 30,1 25,4 + 21,7
Resultat før skatt 31.534 26.574 +18,7