- Skal vi være effektiv i kommunikasjonen må vi bruke koder og bilder folk kjenner seg igjen i. Vi har bare våre tilmålte sekunder. Men hvis filmen oppleves som for skummel og skremmende for barn, må vi selvsagt se når på døgnet vi sender den, sier rådgiver i McCann Bjørn Egil Solberg.

I sommer fikk McCann Oslo oppdraget med å utvikle nytt kommunikasjonskonsept for ABAX. Det inneholder både film og radiospotter og rulles nå ut både i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Polen og England.

- Noen kan få assosiasjoner til Stephen Kings «It» og klovnen som dreper barn. Er det meningen?

- Vi mener vår klovn ligger langt unna «killer clown» men å bruke klovn utenfor sirkus er en god måte å fremskaffe litt guffen stemning, sier Solberg.

Se reklamefilmen her, saken fortsetter under:


Trenger elektronikk for å huske
I motsetning til reklamefilmens skumle reise, husker den elektroniske kjøreboken fra Larvik-baserte ABAX også de mange lite minneverdige kjøreturene i jobbsammenheng. For produktet reklamefilmen fronter er ABAX Triplog, - en elektronisk kjørebok som dokumenterer all kjøring via GPS, og dermed hjelper både ansatte og bedrifter å unngå skattesmell.

- Konseptet bygger på den enkle innsikten om at de aller fleste reisene er døgrenes kjedelige. Skal de huskes, må det ha skjedd noe helt spesielt. Dette åpner for å dramatisere på en uforglemmelige kjøretur, som man altså ikke er avhengig av med ABAX Triplog. Den husker nemlig hver eneste tur akkurat like godt, sier Solberg.

- Likte konseptet
- Vi likte umiddelbart kombinasjonen av den enkle innsikten og det lekne konseptet, som også er universelt og dermed lett versjonerbart, sier markedssjef i ABAX Sandra Lindberg.

Hun legger til at ABAX har alltid gått sine egne veier, noe hun synes de nå også gjør med reklamen.

- Spesielt med reklamefilmen, som utforsker en genre få andre annonsører har lekt med, sier Lindberg.

Beskriv og vinn
Foruten reklamefilm og radio, tas konseptet ut i sosiale medier, hvor den som best beskriver en uforglemmelig kjøretur kan vinne den.

Kreatørteamet er Stein Simonsen og Torstein Greni, mens Christopher Dons har vært prosjektleder.

Reklamefilmen er produsert av Giants & Toys med TRAKTOR på regi og Martin Myhre har vært produsent i spann med Magnus Castracane. Radiospottene er produsert av Sagveien Resort.