I en ny reklamefilm fra Gilde som starter i disse dager, har alpinisten Aksel Lund Svindal byttet skidress med «bonde-dress». 

Filmene er filmet på Ingvoldstad Gård i Vang på Hedmarken, og Lund Svindal tas med til en ekte Nortura-bonde - som tilfeldigvis også er konsernsjef Arne Kristian Kolberg - og lot de to bytte roller.

Kolberg sier til Kampanje at det fristet å være skuespiller for en dag.

- Det var en morsom utfordring å jobbe som skuespiller en dag. Jeg brenner naturlig nok for norsk matproduksjon og produktene våre. Å ha Aksel Lund Svindal med på laget og oppleve hans genuine engasjement for det vi driver med gjorde at jeg fikk lyst til å stille opp, sier han. 

- Aksel i en annen rolle
- Frister det til gjentagelse? 

- Jeg tror jeg først og fremst skal holde meg til å være konsernsjef i Nortura, men man skal aldri si aldri, humrer han.

Det er Pulse Communications som står bak kampanjen, og daglig leder Fredrik Strømme forteller at de ønsket å «engasjere med glimt i øyet».

- Å savne norsk tradisjonsrik mat når man er mye på reise er noe mange nordmenn kjenner seg igjen i, også Aksel Lund Svindal. Vi ønsket å engasjere med glimt i øyet, og å vise Aksel i en annen rolle enn vi er vant til å se han i, sier Strømme til Kampanje.

Filmene skal gå på tv og i sosiale medier. Kampanjen skal også tas ut i butikk.

Det er Rollo Tommasi som har vært produksjonsselskap - med Michael Pfleghar som regissør .

Se filmen her: