Reklamebyrået Ernö hadde en byråinntekt på 17 millioner kroner i 2016. Det er en nedgang på 2,6 millioner kroner fra året før.

Resultatet ble et underskudd på 2,1 millioner kroner før skatt. Også det er en forverring fra året før, da underskuddet ble på 1,7 millioner kroner.

I 2015 var det særlig tapet av Tele2 og Network Norway som farget tallene røde. I 2016 var det tapet av Forsvaret som ga størst utslag på resultatet.

Ernö leverte prisvinnende kommunikasjon for Forsvaret, blant annet med kampanjen «For alt vi har. Og alt vi er», som gikk til topps i Stella. Likevel klarte ikke Ernö å forsvare kunden som i midten av 2015 meldte overgang til Try.

- Forsvaret er en viktig årsak til underskuddet i 2016. Jobben vi har gjort for Forsvaret over fem år, er en av de sterkeste reklamecasene i Norge. Da var det både skuffende og litt overraskende at de forlot oss, sier han til Kampanje.

Les mer: Forsvaret vraker Ernö

Hentet inn Hafslund og Obos
Nå ser Ernö-lederen fremover og forteller at snuoperasjonen de har satt i gang allerede bærer frukter.

- Gjennom 2016 er det jobbet med kostnadskutt og omstrukturering for å møte kundenes behov i enda større grad. Vi har blant annet styrket oss på digitalt og 3D/motion. Resultatet av dette arbeidet har vi fått full uttelling for i 2017, og vi ser at året så langt er preget av mye positivitet, sier Horn.

Nå går også kundestrømmen riktig vei.

- Vi har systematisert newbiz-arbeidet betydelig og i fjor høst fikk vi inn både Hafslund Strøm og Obos Ulven som begge er betydelige kunder for oss i dag. I tillegg har vi vunnet flere nye kunder i 2017. Vi opplever også økt oppdragsmengde fra flere av byråets eksisterende kunder som Posten, Bring, Fjordland og Gjensidige.

Les mer: Ernö vant Hafslund Strøm

- Solid overskudd
Byrået, som hadde 16 ansatte i 2016, vil preges av flere nye fjes i høst.

- Summen av dette er at vi nå ansetter flere folk og tok sommerferie med et solid overskudd etter første halvår. Jeg vil tro vi vil være rundt 21 personer når vi er i gang med høsten. Vi gleder oss til å komme tilbake på jobb i august og fortsette det målrettede gode arbeidet.

- Så dere har snudd skuta?

- Ja, definitivt.

- Hva var det som gjorde at de siste årene ikke har vært så gode?

- Det er et stort spørsmål, men essensen er at man tilpasser seg de behovene som kundene har, og når noen av kundene forsvinner ut, som Forsvaret og Tele2, så har vi brukt tid på å tilpasse oss.

Her kan du se tallene til Ernö for 2016. Alle tall i MNOK.

Ernö 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 31,9 30,9 + 3,2
Driftsresultat -2,1 -1,7 -
Res. f. skatt -2,2 -1,7 -