- Vi har lagt ned byråer, startet byråer, restrukturert og investert i teknologi. Det har vært krevende i flere omganger, men vi har kommet styrket ut av det. Og etter denne vellykkede omstillingen er vi nå rigget for vekst i et stadig mer krevende marked, sier Paal Fure, konsernsjef i Dentsu Aegis Network Norge.

Dentsu Aegis Network Norge består av Carat, Vizeum, iProspect, MKTG, Isobar og Amnet. Samlet hadde disse byråene en omsetning på tre milliarder kroner i 2016, der nærmere to milliarder kommer fra Carat alene.

Det er første gang byråfamilien er over tre milliarder kroner i omsetning. Konsernet samlet økte sitt driftsresultat med 4,7 millioner kroner fra 2015 til 2016.

Les mer: - Aldri har et byrå sprengt disse grensene før (abonnement)

Også Vizeum kan vise til knallresultat i fjor, samtidig som at sjefen slutter.

Les mer: Camilla Grund gir seg som Vizeum-sjef - slutter med knallresultat

Konsernsjefen i Dentsu Aegis Network Norge forteller at oppdragsgivere nå ønsker seg bistand på andre områder enn hva byråene tradisjonelt sett har gjort, og at strategi spiller en mye viktigere rolle.

- Vi har store ambisjoner på våre oppdragiveres vegne, og det krever mye av oss. Samtidig er jeg urolig på mange andre byråers vegne, med tanke på tiden vi er i og går inn i. De har ikke økonomiske muskler til å drive den innovasjonen som er nødvendig nå, sier Fure.

Veksten Dentsu Aegis Network Norge har opplevd har vært organisk, selv om konsernet globalt har gjort 46 oppkjøp. Nå åpner også det norske konsernet for oppkjøp i nærmeste fremtid

Det tror finansdirektør Fredrik Taranger er klokt.

- Vi ønsker å fortsette veksten og vi kommer derfor til å se på noen spennende oppkjøpsmuligheter. Når vi ser på oppkjøp tenker vi mindre tradisjonelt, og vi ser derfor på nye muligheter og nye miljøer, forklarer Taranger.

Det er Vizeum som er den store bidragsyteren med et overskudd på 32, 3 millioner kroner. Svakere var utviklingen i reklamebyrået Isobar som gikk med underskudd på snaue 2,5 millioner kroner. 

Her ser du tallene til Dentsu Aegis for 2016. Alle tall i MNOK. 

Dentsu Aegis 2016 2015 Endring i prosen
Omsetning 3.044,88 2.958,86 + 2,9
Driftsresultat 40,37 35,63 + 13,3
Resultat før skatt 37,46 35,22 + 6,4