Group M-sjefen i Norge, Martin Bentzen, har funnet sin egen erstatter til jobben som administrerende direktør i MEC Norge. Cathrine Hagen tar over stillingen etter at Bentzen selv gikk til stillingen som viseadministrerende direktør for morselskapet som eier alle de fire WPP-byråene i Norge. 

Les også: Bentzen gir seg i MEC – blir sjef i Group M i Norge

Group M er en av de store mediebyrågrupperingene i landet og har i sin portefølje byråer som Mediacom, Mec, Mindshare og Maxus.

Nå er det altså Mec som får ny sjef og den nye sjefen er godt kjent i gangene etter å ha jobbet i Mec Norge siden 2008. Der har hun hatt flere ledende posisjoner hvorav de to siste som kundesjef.

- Sammen med resten av ledelsen har Cathrine Hagen vært en meget sterk bidragsyter til at Mec har klart den omstillingen selskapet har vært gjennom. Dette i tillegg til meget gode relasjoner til Mecs kunder og riktig kompetanse for å posisjonere Mec tydelig i en mer teknologidrevet business. Videre har Cathrine Hagen god forståelse for Mecs globale produkter, tjenester og nettverk. Det var mange gode kandidater men Cathrine står frem som den klart beste fremtidige lederen av Mec, sier avtroppende administrerende direktør Martin Bentzen.

Bentzen var med å ta Mec igjennom en voldsom snuoperasjon der byrået hadde gått fra å være et av landets største med en medieomsetning på over én milliard kroner, til et byrå som i 2015 hadde drøye 300 millioner i omsetning.

Tar over i Mec:

Cathrine Hagen er ny byråleder i Mec etter Martin Bentzen som har fått ansvaret for eierselskapet Group M. Foto: Mec

Vil bli ledende igjen
Hagen blir dermed byråleder i Group M på linje med Ståle Gjerset i Mediacom, Natalie Warembourg i Maxus og Glenn Myklebust i Mindshare og den nye sjefen i Mec sier hun «gleder seg til å ta fatt på de spennende oppgavene som ligger foran byrået». 

- For med meg på laget har jeg nærmere 30 toppmotiverte og dyktige medarbeidere i MEC, et sterkt GroupM i Norge og et solid og velfungerende nettverk i Norden. Målet er igjen å bli et av Norges ledende mediebyråer. Vi ønsker å ta en enda sterkere posisjon i det norske markedet, sier Hagen.

- Du sier målet er å gjøre MEC til et ledende byrå igjen. Hvordan skal det skje?

- De siste årene har vært krevende for Mec, vi har hatt behov for å gjennomgå en kraftig omstilling. Vi har fått på plass en del ny kompetanse, og vi har bygget en ny organisasjon hvor vi revet ned siloene. I vår nye kundesentriske organisasjon jobber alle tettere på kunden. Gjennom å være tro til dette rigget og samtidig hele tiden forsøke å være «first movers» på alle de mulighetene ny teknologi gir oss vil vi lykkes. Vi mistet ingen av våre store kunder i fjor, og fikk med oss noen nye kunder inn i det nye året. Dette arbeidet skal vi videreføre. Jeg har troen på at 2017 blir et godt år for Mec og at det er begynnelsen på veien tilbake i det gode selskap. 

- Tror du det vil være mulig å løfte Mec til gamle høyder omsetningsmessig?

- Jeg har mest lyst til å svare nei, i alle fall ikke på kort sikt, og det er ikke et mål i seg selv heller. En sunn drift hvor selskapet igjen går med et overskudd er målet for de neste to årene. Hele businessmodellen vår har forandret seg igjennom de siste årene. Vi opplever at kundene bruker mer av pengene i egne kanaler og det har også forandret vår forretning. Nå selger vi flere av tjenestene våre på timer, og er ikke lenger så avhengig av høy omsetning for å ha en fornuftig bunnlinje. Men selvfølgelig jobber vi for å øke omsetningen vår. Vi er imidlertid er langt unna «gamle dager» hva gjelder omsetning, og for oss er det ikke noe mål å bli størst igjen. Jeg vil heller jobbe for at vi hele tiden skal oppleves som det beste valget av de som jobber med oss og de vi møter i pitcher.

 - Hva vil du folk skal tenke på når de hører Mec – hvordan skal dere skille dere ut i byråjungelen?

- Mec skal være et nytenkende mediebyrå med spesialkompetanse innenfor data, teknologi, innsikt og innhold.