Fredag før helgen omtalte Kampanje den nye satsingen til Rieber-familien og deres investeringsselskap Atlantis Vest der tidligere teknologidirektør i TV 2, Håvard Myklebust, har fått jobben som konsernsjef i medie- og teknologiselskapet Mediability. 

En annen Rieber-satsing er eierposten i IT- og kommunikasjonsselskapet Creuna, der Torstein Harildstad nå har gått inn i rollen som ny administrerende direktør for Creuna i Norge. Harildstad har langt fartstid fra en rekke forskjellige områder innenfor medier, it og kommunikasjon. 

Han tok over som Creuna-sjef etter at Ole Morten Damlien sluttet i byrået i fjor høst. 

Les også: Creuna-sjefen slutter etter fem år

- Jeg føler jeg har kommet tilbake til kommunikasjonsbransjen etter nærmere 20 år. Jeg jobbet i en internett-startup som het Grape på den tiden og det var et mini-Creuna. Men vi var nok litt tidlig ute. Mye av det vi snakket om i 1997 rundt digitalisering, skjer i stor skala i 2017, men jeg trodde aldri det skulle gå 20 år før det skjedde, sier Harildstad.

De siste årene har Harildstad først og fremst tilbrakt i Microsoft, Software Innovation og det internasjonale bladforlaget Conde Nast. 

- Ville gjerne være med på reisen
Det var gjennom jobben i Software Innovation at han fikk tilbudet om styreplassen i Creuna etter de to selskapene hadde samme eiere, en styreplass som nå har resultert i en fast jobb som konstituert daglig leder i Creuna.

- Jeg fikk muligheten til å lede implementeringen av vår nye strategi. Og selv om jeg var innstilt på å ta en liten pause etter seks år i en operativ lederstilling i Software Innovation, ville jeg gjerne være med på denne reisen med Creuna.

- Hva går den nye strategien ut på? 

- Vi er representert i hele Norden, og det er et hovedpoeng å være ett selskap, og mer enn fire sterke selskaper hver for seg i hvert land. Kundene ønsker seg en nordisk partner og de vil ha en stor aktør. Det er vi. Creuna skal være Norges og Nordens ledende integrerte byrå,  vi er best på teknologi fordi vi kan kommunikasjon og omvendt.

- Dere søker etter ny sjef. Er du selv en kandidat til den permanente lederjobben?

- Det er kult å være tilbake i et kreativt miljø som vinner både i Gullblyanten og Max Marketing Mix, og det er utfordrende å jobbe i spennet mellom det kreative, design og teknologi. Men vi har en vanvittig respons fra søkere til CEO-stillingen, og jeg er sikker på at vi får noen som er bedre enn meg til å ta den jobben, sier han. 

- Når vil en ny sjef være på plass? 

- Jeg regner med å ha en ny sjef på plass i løpet av året, sier han.

Mistet nestsjefen
Totalt jobber det 330 ansatte i Creuna i Norden og Norge og Sverige er de største markedene. Creuna omsetter for rundt 400 millioner kroner rundt regnet. I fjor landet Creuna i Norge et rekordresultat både i omsetning og resultat, men Harildstad sier «det ikke blir et nytt rekordår i 2016». 

Samtidig som Harildstad er blitt konstituert som ny Creuna-sjef forsvinner også Eirik Norman Hansen fra Creuna for å starte opp det han mener kan bli en konkurrent til sin gamle arbeidsplass.

Les også: Konsulentkjempe vil inn på byråmarkedet - henter inn Norman Hansen

- Eirik Norman Hansen er en fantastisk fyr og jeg skjønner veldig godt at han vil lede noe og ta det fulle ansvaret. Det kommer sikkert til å være flere som slutter i Creuna, vi ønsker ikke å miste folk, men setter pris på at Creuna er et sted andre ser til når de skal rekruttere. 

Men det er ikke bare fra tidligere kollegaer at Harildstad nå får konkurranse. Også de store, globale konsulentselskapene som Deloitte og Accenture har sine sultne øyne over markedet hvor selskaper som Making Waves og Creuna opererer.

- Hva sier du til dine nye konkurrenter?  

- Lykke til! Vi er klare.