I fjor høst vant Kikkut gull i konkurransen Epica for kunden Rusken. Nå har byrået med 18 ansatte vunnet kampen om oppdrag for to millioner kroner fra Norsk Sykepleierforbund.  

Les også: To norske Epica-gull

Norsk Sykepleierforbund er en av Norges største fagorganisasjoner med over 100.000 medlemmer, og kommunikasjonssjef Arvid Libak forteller til Kampanje at de har avholdt en byråpitsj der seks byråer deltok.

- Vi inviterte seks byråer og valgte Kikkut. Det var veldig gode pitsjer fra alle, så det var ganske vanskelig å velge. Men vi syntes Kikkut pekte seg ut, forteller Libak.

Samarbeidet begrenser seg til NSFs vårkampanjer denne våren, men forbundet skal til gjengjeld bruke om lag to millioner kroner på disse månedene.

Trenger et løft:

Hver vår kjører Norsk Sykepleierforbund (NSF)en større kampanje. I år er fokuset å løfte frem kompetansen sykepleierne har. - Vi ønsker å ha en kampanje der det etterlatte inntrykket er at sykepleiernes kompetanse betyr noe for meg og de jeg bryr meg om, sier kommunikasjonssjef Arvid Libak i NSF. Foto: NSF

Fire «milepæler»
I «Vårkampanjen» ligger fire «milepæler»; den internasjonale kvinnedagen 8. mars, arbeidernes kamp- og solidartitetsdag 1. mai, den internasjonale jordmordagen 5. mai og den internasjonale sykepleierdagen 12. mai.

Kampanjen vil derfor være knyttet opp mot disse fire datoene, forteller Libak.

- Den røde tråden i kampanjen vil være et at vi trenger et sykepleierløft i Norge. Det er stor sykepleiermangel, og hverken befolkningen eller politikere har nok kunnskap om sykepleiernes høye og brede kompetanse. Vi ønsker å ha en kampanje der det etterlatte inntrykket er at sykepleiernes kompetanse betyr noe for meg og de jeg bryr meg om, sier Libak.

Tidligere har Norsk Sykepleierforbund hatt noe samarbeid med PR-byrået Burson Marsteller, men også løst mange kommunikasjonsoppgaver selv.

- Uten sykepleierløftet vil norsk helsevesen kunne komme til å stå overfor store utfordringer i fremtiden. Det er en alvorlig situasjon og det blir spennende å ta tak i hvordan vi kan formidle dette til befolkningen, sier Ragnhild Melbye, kommunikasjonsrådgiver i Kikkut, til Kampanje.

- Hvor mye bruker dere på markedsføring i året?

- Vår kampanjen har en ramme på rundt to millioner kroner. Vi har de siste par årene laget noen infografikker og filmer, og filmer er alltid dyrt. Totalt ligger vel budsjettet på mellom to og tre millioner kroner, sier han.

Det er ikke inngått noen langsiktig kontrakt med Kikkut, men de skal løse oppgavene knyttet til vårkampanjen i første omgang.

- Så får vi se etter det, avslutter han.