Ved inngangen til årets jul klarte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug å erte på seg skuespiller Kristoffer Joner med sin Facebook-post om Norges strenge asylpolitikk. Joner, som ikke tidligere hadde Facebook-konto, opprettet en slik, og startet en innsamlingsaksjon til inntekt for Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Og fikk hjelp av kompisen Torgeir Vierdal i reklamebyrået Anorak. Akkurat dette punktet gjorde at saken eksploderte. For enkelte mente det var under-kommunisert at Joner hadde fått kommunikasjonsfaglig hjelp.

Les også: Joner til Facebook-angrep på Sylvi Listhaug

Skjønner ikke kritikken av NOAS-kampanjen
Innsamlingsaksjonen endte med å samle inn over fire millioner kroner til NOAS, og har uten tvil vært kommunikasjonsbransjens største snakkis i år.

- Er det noe av kritikken rundt NOAS-saken du har forståelse for?

- Nei, svarer Joner til Kampanje. Men han avviser ikke at det kan komme flere Facebook-poster enn de to han har lagt ut i sin tid som Facebook-bruker.

- Det kommer nok ett til, sier han hemmelighetsfullt.

- Hva tenker du om å være nominert til Årets Medienavn 2016?

- Den prisen bør nok gå til integreringsminister Sylvi Listhaug for hennes TV 2-sendte raid på jakt etter noen mennesker å kaste ut. Under påskudd av å representere gode norske verdier og kristen nestekjærlighet, sier han.

- Ikke det stolteste året i menneskets historie
Når han ser tilbake på året som har gått, velger han å kalle det «grimt».

- 2016 har på mange måter vært et riktig grimt år. Ikke det stolteste året i menneskets historie. Terror, Syria/Aleppo, Donald Trump, populisme og en et par norske ministre er vel det som topper min opp ned topp fem- liste.

- Hva er ditt mål for 2017?

- Å unngå et nytt 2016, avslutter han.

Les også: Disse kan bli Årets medienavn - du bestemmer!