I fjor kapret Try reklamebyrå Forsvaret som kunde, etter at de hadde hatt kontoen hor Ernö i flere år. Nå kommer første film som Try har laget for Forsvaret, hvor målet er å ta opp kampen mot andre store, norske utdanningsinstitusjoner.

Les også: Forsvaret vraker Ernö 

For Forsvaret er i en omstillingsperiode, der man må rekruttere bredere enn hva man tradisjonelt har gjort. Dette betyr at Forsvaret nå konkurrerer med stadig flere utdanningsinstitusjoner om de beste hodene.

- En stor utfordring for Forsvaret er at vi har gått fra å være noe «alle» måtte inn i, til at langt færre kommer i kontakt med det militære i løpet av utdanning eller karriere. Derfor må vi også rekruttere aktivt. Forsvaret er noe helt unikt når det gjelder utdanning og jobb i Norge. Det er noe langt mer enn en vanlig utdanning og en vanlig jobb, sier sjef for Forsvarets Mediesenter, Tom Ovind.

Try og produksjonsselskapet Motion Blur har jobbet med kampanjen i hele høst.

- Vi har vært så heldige å få et godt innblikk i Forsvaret. Dess mer vi ser, jo mer liker vi. Hadde ikke den tiden vært forbi skal du ikke se bort ifra at vi hadde tatt et par push ups og sendt inn en søknad selv. Forsvaret har en spennende bredde av muligheter og studentene et unikt samhold seg i mellom, og det håper vi at synliggjøres i denne filmen, sier Sara Hødnebø og Caroline Ekrem fra Try.

Kampanjen består av tv, kino og digitalt materiell.

Fra Try er det Caroline Ekrem, Sara Hødnebø, Øystein Halvorsen, Karin Lund, Marte Heiersted og Lars Mitlid som har jobbet med kunden.

Se filmen her: