Denne uken har den internasjonale reklameindustrien vært samlet i Cannes for å hylle de beste reklamejobbene fra året som har gått, men på festivalens nest siste våknet reklametoppene til nyheten om at Storbritannia hadde bestemt seg for å melde seg ut av EU.

Det betyr samtidig at det største reklamemarkedet i Europa også forsvinner ut av den europeiske unionen og markedet reagerte også umiddelbart negativt på nyheten som sendte det britiske pundet ned med 11 prosent og store bekymringer om den europeiske politikken og økonomien fremover.

- Dette er veldig skuffende, men det britiske folket har talt. Den betydelige usikkerheten dette medfører, vil helt åpenbart bremse beslutningsprosessene og senke aktivitetsnivået. Dette er ikke gode nyheter for å si det forsiktig, sier lederen for verdens største reklame- og kommunikasjonskonsern, Sir Martin Sorrell, ifølge Wall Street Journal.

Sorrell mener man nå bare «må bite tennene sammen å gjøre det beste ute av det» eller som briten sier det «we must deploy that stiff upper lip».

Les også: Slik kan Brexit ramme reklamemarkedet

Sorrell leder et kommunikasjonskonglomerat bestående av kjente selskaper og byråer som Group M, Ogilvy & Mather, Bates og Young & Rubicam i stallen, og som resten av de de store reklamekonsernene måtte Sorrell bare konstatere at aksjekursen til WPP falt med over fire prosent som en følge av nyheten om Brexit.

Aksjekursen til konkurrenten Publicis falt med nesten fem prosent og det samme gjorde amerikanske Omnicom.

Verst gikk det imidlertid utover den største kommersielle tv-kanalen på det britiske markedet, ITV. Aksjekursen til ITV falt med hele 20 prosent som en direkte reaksjon på Brexit.