I lørdagens utgave av Aftenposten brukes Anundsen til å fronte en helsides annonse for et kommende reklameinnstikk om samfunnssikkerhet. Justisministeren har bidratt med et innlegg om IKT-sikkerhet i bilaget, noe han nå får kritikk for, ifølge VG.

Ekspert på presseetikk, Gunnar Bodahl-Johansen, mener statsråden er med på å lure folk inn i et univers som man tror er journalistisk, men som i virkeligheten dreier seg om et kjøpt og betalt produkt.

– Det er lureri som jeg mener både han og mediene bør holde seg for god for. Særlig statsråder har et ansvar for å unngå slikt lureri, og jeg setter store spørsmålstegn ved det, sier han.

Justisministeren sier at han ikke visste at han ville bli brukt i en annonse, noe han trolig ville takket nei til. Samtidig avviser han kritikken for å stille opp i bilaget.

– Jeg synes det fremstår som ganske urimelig å kritisere en statsråd for å bidra til fokus på eget område. Dette er ikke reklame, men en kronikk som kunne vært trykket i en hvilken som helst sammenheng, sier Anundsen.

Bilaget er stoppet inntil videre som følge av uautorisert bruk av en Røde Kors-logo, men ifølge selskapet som står bak kommer det på trykk onsdag i neste uke.