I dag slapp den europeiske reklamefestivalen Eurobest hele 13 forskjellige shortlister og når alt er telt opp er ni norske arbeider videre i kampen om Eurobest-priser eller det som bare populært kalles reklame-EM.

Pols arbeid for fjorårets Tv-aksjon og Kirkens Nødhjelp «Vann forandrer alt», et prosjekt som kom i stand for å rekruttere bøssebærere til tv-aksjonen, er videre i hele fire kategorier; Interaktiv, Media, Promo & Activation og Direkte.

Denne jobben har tidligere i år vunnet stort med både Grand Prix i årets «Gullblyanten» og ble shortlistet i Epica.

Les også: Try-utbrytere til topps i Gullblyanten

Les også: Try og Pol leder an i Epica

Try har også tre bidrag videre på shortlist; «Young again» for DNB i to ulike underkategorier, Media og Branded Content & Entertainment.

McCann og SMFB har hvert sitt arbeid videre på dagens shortlister; McCann er videre Ruter-jobben «4000 stops» i Interaktiv og SMFB er videre med radiospoten «The Silence of the lambs» som de har laget for RiksTv.

Norske byråer sendte inn totalt 146 bidrag til årets Eurobest, noe som er en nedgang i forhold til i fjor. Da sendte norske byråer inn 198 bidrag.

I morgen, onsdag kommer shortlister for Film og Film Craft, mens de to siste shortlistene kommer torsdag morgen. Vinnerne blir kjent torsdag kveld.