Som Kampanje kunne avsløre i går, fikk pop-duoen Madcon slippe til med eksponering av sitt nye spritmerke Black Tears da de kjøpte opp reklamepausen mellom Været og Sporten på TV 2 fredag.

I videoen, slik den ble sendt på TV 2 fredag kveld, bærer den fiktive klubben gutta besøker samme navn og logo som spritmerket. Problemet er at det er ulovlig å markedsføre alkohol i Norge.

Les mer: TV 2 lot Madcon reklamere for eget spritmerke

Les også: - Åpenbart snikreklame

TV 2: - Skulle ikke vært vist
Generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis - Rusfeltets samarbeidsorgan, sa til Kampanje i går at videoen burde ha vært stanset.

- Dette er åpenbart snikreklame og brudd på forbudet mot alkoholreklame, sa hun

Nå vedgår TV 2 at videoen ikke burde ha vært sendt i den formen den ble.

- Vi er helt enige, den skulle ikke vært vist, sier Dahl til Kampanje i dag.

- Hvorfor ble den likevel vist?

- I dette tilfellet har det gått under radaren. Vi har ikke fått opplysninger om et fremtidig slipp av rom-merket. Da ville videoen aldri ha kommet på TV 2, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til Kampanje.

- Paradoks
Han mener likevel det er en utfordring å fange opp logoer og merkevarer som ikke er blitt lansert på markedet ennå.

- Det er også litt paradoksalt at vi sitter og debatterer dette, fordi det nå får en helt annen oppmerksomhet, sier han.

- Føler dere at dere har blitt lurt?

- Om vi er blitt lurt eller ikke - det er lov å tenke tanken. Det kan se sånn ut.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Under radaren: TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl sier at de ikke ble opplyst om den forestående spritlanseringen. Foto: TV 2.

Madcon-manager: - Teknisk glipp
Da Kampanje snakket med Madcon-manager Peter Peters i går, avviste han problemstillingen. Når Kampanje konfronterer Peters med TV 2s uttalelser i dag, har han snudd.

- Det var meningen at alle logoer skulle blurres vekk. Her har det dessverre skjedd en teknisk glipp. Det ble en del forsinkelser med leveransen av videoen, og da skjedde det en svikt i sluttfasen grunnet tidspress. Alle flasker som ble vist var heldigvis sensurert 100 prosent, men en plakat som viser logoen ble dessverre ikke fjernet, selv om det var meningen at også denne skulle vært blurret, skriver han i en sms til Kampanje.

Peters har også eierinteresser i selskapet The Island Rum Company, som er et samarbeid mellom Madcon-selskapet Icon Group og Arctic Beverage Group.

- Hele situasjonen er beklagelig. Vi snakker om et produkt som ikke finnes på markedet noe sted i verden, og som ikke skal selges i Norge. I ettertid ser vi nå at vi burde vært enda nøyere med blurring, og informert TV 2 bedre, legger han til.

Peters har tidligere fortalt Kampanje at planen er å lansere spritmerket i Canada, Tyskland, Sveits og Østerrike i 2016.

Helsedirektoratet: - Forbudet omfatter alt
Avdelingsdirektør Hilde Skyvulstad i Helsedirektoratet sier til Kampanje at de ikke kan kommentere enkeltsaker i media, men skriver følgende i en kommentar på generelt grunnlag:

- I Norge er det et forbud mot alkoholreklame. Reklame for alkoholholdig drikk i norske sendinger på tv rammes av forbudet. Forbudet omfatter alt som fremstår som reklame for alkoholholdig drikk, når formålet er å fremme salg. Dette omfatter profilering av merkenavn for alkoholholdig drikk, samt informasjon/bilder som språklig eller på annen måte forbindes med alkohol.

- Kan man på generelt grunnlag si noe om det er lov å markedsføre et alkoholprodukt som ikke er til salgs i Norge eller ikke er lansert enda?

- Det har ingen betydning om det alkoholholdige produktet ikke selges eller er lansert i Norge.