Den nye nordiske salgsenheten til Eniro vil ledes av Nils Carlsson tidligere administrerende direktør i Eniro Sverige. Eniro skal fortsatt ha bemanning i de ulike landene, men stillingen som Eniro Norge-sjef forsvinner og dermed slutter også Thomas Bjerkeli i selskapet.

Omorganiseringen skal gi en effekt på 65 millioner kroner og skal innføres før årsskiftet.

- Den nordiske organiseringen gjør at stillingene som Country Manager i de respektive land blir borte. Thomas Bjerkeli, som har vært Country Manager i Norge, søker dermed nye utfordringer utenfor Eniro, sier Atle Hommersand, fungerende pressekontakt i Eniro Norge, til Kampanje.

- Ingen andre konsekvenser
Ingen flere norske stillinger blir berørt, ifølge Hommersand.

- Den nordiske organiseringen gjør også at det internt endres litt på hvem man rapporterer til, men utover dette har ikke endringen noen personalmessige konsekvenser for den norske organisasjonen. 

Bjerkeli kommenterer avgangen slik:

- Jeg har hatt to og et halvt krevende og interessante år hvor vi i Eniro Norge har bidratt med vellykkede omstillinger og gode resultater. Jeg vil benytte anledningen til å ønske mine kolleger i Norge lykke til i det videre arbeidet, skriver han i en sms til Kampanje.

Hyppige utskiftninger
Per juni 2015 hadde Eniro Norge ifølge tidligere Eniro-sjef Thomas Bjerkeli 278 fulltidsansatte. Det betyr at Eniro har kuttet den norske bemanningen med 44 prosent på to år.

Også på toppen av selskapet har det vært gjennomtrekk. Pierre Mårtensson ledet Eniro Norge fra august 2013 til januar i år. Da gikk han av. I februar 2013 måtte selskapets forrige norske toppsjef, Morten Algøy, gå på dagen som følge av misnøye med de økonomiske resultatene. Algøy hadde vært 20 år i selskapet. I vår mistet også Eniro Norge sin digitaldirektør da Rune Paulseth forlot selskapet og ble norgessjef i Facebook.

Driftsresultatet i Eniro Norge gikk ned hele 41,4 prosent i 2014, fra 121 millioner kroner i 2013 til 70 millioner kroner i fjor.

Les mer: Eniro Norge kuttet 50 ansatte - inntektene faller

- Eniro agerer i et voksende digitalmarked. Med disse ytterligere skrittene i vår pågående omforming skaper vi en bedre plattform for videre utvikling av vårt tilbud og får en tydeligere kobling mellom kunde- og brukerbehov. Jeg er stolt over Eniros åtte millioner unike besøkende og at de genererer over 80 millioner søk hver måned. Det utgjør basen for våre kundetilbud og gjør oss til en av de mest brukte søketjenestene i Norden, sier administrerende direktør og konsernsjef Stefen Kercza i en pressemelding.