I dag lanserte forsikringsselskapet Codan flere videoer i forbindelse med kampanjen «Bilmodus».

- Ordet «bilmodus» er inspirert av «flymodus» som vi har hatt på smarttelefonene våre det siste tiåret. Mens flere og flere flyselskaper dropper flymodus, mener Codan det er på tide at vi heller får en bilmodus som hindrer oss i å bruke telefonen mens vi kjører, Tomas Roos, markedssjef i Codan Forsikring.

Tok rollen selv
Det er byrået Gambit Hill+Knowlton Strategies som står bak konseptet.

- Da Codan kom til oss for å utvikle denne kampanjen, så vi på hva som hadde blitt gjort av tilsvarende kampanjer i utlandet. Så godt som alle fokuserte på død og ulykke. Noen var ekstremt grafiske. Vi har valgt å bruke humor som virkemiddel for å få folk til å vente med mobilbruken til bilen er parkert, sier Christian Kamhaug, som er Codans hovedrådgiver i Gambit.

- Vi ønsker med disse filmene å få folk til å tenke seg litt om og innse hvor unødvendig mye av vår mobilbruk er – særlig bak rattet. Tenker du deg om, skjønner du at den meldingen om at du kommer snart godt kan vente.

Det er ingen ringere enn Kamhaug selv som spiller en av hovedrollene i kampanjefilmen, som du kan se her:

Artikkelen fortsetter etter videoen.

- Hvordan gikk det til?

- Hehe. Det kom tilfeldig. Vi hadde tenkt å ha en skuespiller, men vi måtte kutte litt i budsjettet. Vi gjorde en skissefilm med folk fra kontoret for å vise konseptet for kunden, og regissøren mente at jeg passet bra, forteller han til kampanje.

Spiller mobiltelefon
Det er totalt åtte kortfilmer som slippes i anledning kampanjen. I alle filmene spiller Kamhaug rollen som forstyrrende mobiltelefon.

- Hvorfor bruker dere en person til å spille mobiltelefon?

- Tanken bak filmene, og årsaken til at vi bruker en person, er å sette fokus på alle de forstyrrelsene vi blir utsatt for gjennom hele dagen av mobiltelefonen. Hadde vi virkelig latt en person mase på oss på samme måten? Hvordan ville folk rundt oss sett på at en fyr gikk og tok oppmerksomheten din vekk fra møter, famille, eller bilkjøring?, sier han.

Kamhaug forteller at byrået har latt seg inspirere av denne filmen om vindkraft:

- Jeg hørte en fransk forsker fortelle at i snitt tar vi på smarttelefonen vår 144 ganger i løpet av døgnet – hvor ofte tar vi på de vi er glad i? spør han.