Tidligere denne uka skrev Kampanje at flere seere har reagert på at nettaviser legger reklame på dramatiske videoklipp fra terrorangrepene i Paris. Blant dem som reagerer er rådgiver og partner Stian Lyberg i PR-operatørene.

- For meg er det et moralsk perspektiv i det når det kommer til ønsket om kommersiell gevinst på særlig de mest dramatiske klippene. Jeg tror det er mye ubevissthet rundt dette fra annonsørene. Det burde vært mer bevissthet rundt det i mediene burde vært mer bevisste, sier Lyberg.

Les mer: Reagerer på reklame på terror-nyheter

Også Mester Grønn, som hadde en kampanje på lufta i Amedia og på Dagbladets nett-tv-kanaler, kom med kritikk av mediehusene. Nå velger Dagbladet å innføre en ny praksis for å unngå lignende siruasjoner i fremtiden.

- Vi har hatt en runde på dette og det vi ser er at vi rett og slett er enige i argumentene som har kommet, sier markedsdirektør Per Brikt Olsen i Aller og Dagbladet til Kampanje.

- Når man klikker på en sak og får 15 sekunder reklame i forkant, så oppleves det som tettere på innholdet av brukeren enn når man har reklamebolker på tv, legger han til.

Tidligere har ingen av Dagbladets videoer vært unntatt reklame.

- Vi har gjort vanlige redaksjonelle vurderinger av hva slags video vi legger ut, men vi har behandlet varelageret vårt som ett lager, uten å gjøre andre vurderinger, sier Brikt Olsen.

Men fremover skal avisen tagge de aller sterkeste nyhetsvideoene, og disse vil spilles helt uten annonsevisninger.

- I disse adblock-tider er vi veldig opptatt av å jobbe med annonseproduktene for å få de til å fremstå som en berikelse og at de ikke er i veien eller umusikalske. Vi må takke våre annonsører som sier tydelig ifra, men da må vi også høre på dem.

- Hvor dramatisk må en video være før den blir unntatt reklame?

- Det må være helt ekstraordinære saker som nasjonale og internasjonale katastrofer. Vi hadde denne diskusjonen oppe i forbindelse med Utøya, der vi og andre gjorde korrigeringer, men i ettertid har vi ikke laget noen rutiner for dette, og det ser det ikke ut som de andre store avisene har gjort heller. Derfor lytter vi til markedet og gjør dette nå fordi vi er enige.