Etter å ha åpnet undersøkelsen også for PR- og mediebyråer, fortsetter Kampanje å utvide «Byråprofil»-undersøkelsen til å omfatte de mer teknologi- og designdrevne byråene.

Les også: - Byråprofil blir større enn noensinne

Disse nye byråene vil bli rangert i en egen klasse, men vil også måle krefter med de andre kommunikasjonsbyråene i rangeringen av «Årets byrå». Det er TNS Gallup som tradisjonen tro vil gjennomføre undersøkelsen.

- Vi bruker den samme solide metoden som tidligere og det er TNS Gallups velprøvde metode for omdømme og kundetilfredshetsundersøkelse, sier markedsdirektør i TNS Gallup, Ingvar Sandvik, til Kampanje.

Det er reklamebyrået Try/Apt som har dominert «Byråprofil» fullstendig de siste årene og et av de store spørsmålene er om reklamebyrået til Try vil gå til topps for 13. året på rad. De siste årene har Try/Apt også gått helt til topps også som «Årets byrå».

Les også: Try er Årets reklamebyrå

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Spiser av budsjettene:

Jostein Magnussen i Netlife Research er positiv til at Byråprofil-målingen utvides. - Rendyrkede digitale designbyråer spiser større deler av budsjettene, sier han.

Nå skal Try/Apt og resten av den norske reklamebransjen også måle krefter med teknologi- og designbyråene og markedssjef og partner i Netlife Research, Jostein Magnussen, er svært positiv til at Kampanje utvider «Byråprofil» til også å omfatte denne delen av kommunikasjonsindustrien.

- Kundene flytter markedsmidlene over i digitale kanaler. Reklamebyråene flytter etter. Samtidig spiser mer rendyrkede digitale designbyråer større deler av budsjettene. I denne bransjeglidningen er det flott at Kampanje utvider byråprofilen til å omfatte mer enn den tradisjonelle reklamen og kommunikasjonsbyråene, sier Magnussen.

- Hvor tror du det står til med kjennskapen til disse byråene blant de største norske annonsørene?

- Det er nok varierende i dag. Fortsatt kjøper nok mange enkeltstående kampanjesider med uklar effekt ofte av det samme byrået de alltid har brukt, sier han.

- Tror du tech- og designbyråene kan måle krefter kjennskapsmessig med reklame- og PR-byråene på en slik undersøkelse?

- Det kommer nok an på hvem som svarer. Blant markedssjefer som er vant til å kjøpe tv og print-reklame er nok kjennskapen dårlig, men nå er jo dette i kraftig endring så vil jo tippe at kjennskapen vil endre seg kraftig de neste årene, sier han.