Publicis-gruppen, som jobber for store annonsører som Samsung, Heineken og Lidl, opplever svakere reklamemarkeder som en følge av store internasjonale annonsører utsatte eller stanset sine reklamekampanjer.

I en resultatmelding opplyser Publicis, som her hjemme er mest kjent for å eie mediebyrået Starcom og Kitchen Reklamebyrå, at det var ingen vekst i omsetningen i september og at den organiske veksten siste tre måneder var på 0,7 prosent. I Europa var veksten på 0,6 prosent.

Det er langt svakere enn konkurrentene Omnicom og McCann-eier Interpublic som økte omsetningen med henholdsvis 6,1 prosent og 7,1 prosent, skriver Bloomberg News.

Publicis senker nå guidingen fra 2,5 prosent vekst til én prosent vekst og aksjen falt så mye som 10,2 prosent på børsen i Paris. Det var det største aksjefallet på syv år.