Det ble Hyper som stakk av med Sølvtaggen for september. Det er en jobb for Forsvaret der Hyper fikk i oppgave å gi samfunnet en ærlig og unik nærhet til hva de norske veteranene har opplevd i tiden etter andre verdenskrig.

Dette er Hypers tredje Sølvtagg i år, side de vant både i august og mai.

Les også: Sølvtagg til Hyper

Les også: Hyper kapret sølvtagg

Her kan du se casevideoen.

Sølvtaggens jury er dypt imponert:

- «I tjeneste for Norge» er en flott omdømmebyggende jobb. Innholdet er ekte, gripende og interessant. Ideen om å fortelle om Norges innsats i internasjonale operasjoner gjennom de som selv deltok, er god, og fører til veldig relevant innhold. Dette er historier som, uansett syn på Norges rolle i slike utenriksoperasjoner, er viktige å sette seg inn i. Nettsiden er godt produsert, innholdet er fint og oversiktlig presentert i riktige doser. Historiefortellerne sitter nok med mengder av genuint, ærlig, vakkert og vondt innhold som de gjerne vil dele, sier juryens varaleder Simen Øian Gjermundsen.

- Bidrar til forståelse
Forsvaret forteller at responsen fra veteranene har vært overveldende.

- Over 200 store og små historier har kommet inn, og de bidrar alle til å skape mer forståelse for hva våre veteraner faktisk har gjort der ute – i tjeneste for Norge, forteller en fornøyd Marius Lauritsen, kommunikasjonskonsulent i Veteranavdelingen i Forsvarsstaben.

Kreativ leder Lars-Petter Windelstad Kjos i Hyper berømmer Forsvaret for å være en modig kunde som tør å tenke nytt.

- Gjennom itjenestefornorge.no ønsker Forsvaret å skape større åpenhet og kunnskap om Forsvarets internasjonale operasjoner og hva Forsvarets veteraner har opplevd. Prosjektet er ambisiøst gjennom å skulle samle inn vitnesbyrd fra de som har tjenestegjort for Norge i internasjonale operasjoner helt fra andre verdenskrig og frem til i dag. Nå håper vi på enda flere historier i årene som kommer, sier Windelstad Kjos.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her er teamet fra Hyper og Forsvaret: Fra v: Silje Høgaas, Jonas Helgeneset, Lars-Petter Windelstad Kjos, Marius Lauritzen (Forsvaret), Kalle Meidell, Torgeir Øverland, Frank Nystuen. Foran: Ronald Kabicek, Espen Almdahl, Jørgen van Santen og Runde Bendiksen (fotograf).

Heder til Try og Creuna
Andreplassen ble det Try/Apt som fikk, med sin filmgenerator for Djuice, mens Creuna  fikk tredjeplass med en kampanje for St1 der man skulle informere bilister om hvor de finner rimeligst bensin.

Det ble også delt ut poeng til Geelmuyden Kiese og Good Morning for «Norges stiminner»  for Den Norske Turistforening og Saatchi & Saatchi for «Telefon fra Hamar» for Norsk Tipping.