Med sine over 400 stasjoner har Shell valgt nytt reklamebyrå i Norge og som med de gamle Statoil-stasjonene har også Shell fått nye eiere i den finske energiaktøren ST1 Nordic Oy.

Les også: SMFB får full tank av «nye» Statoil

Det er i anledning eierskifte at det finske selskapet startet sonderinger i det norske reklamebyråterrenget gjennom det Creuna kaller «en begrenset byråkonkurranse». 

Til slutt falt valget på Creuna og dermed fant drivstoffselskapet sin nye samarbeidspartner på Skøyen, bare noen få, skritt unna eget kontor. Markedsdirektør i Shell, Daniel Hind, forklarer valget slik:

- Også for oss i den klassiske kjede- og retailbransjen kommer digitaliseringen for fullt, samtidig som vi skal ivareta vår millioner av besøkende på stasjonene på en attraktiv og gjenkjennelig måte. Creuna besitter en unik kombinasjon av kjedeerfaring, digital kompetanse, og strategisk og kreativ kraft, og blir en viktig samarbeidspartner for Shell når vi skal vokse videre med det eneste bensinstasjonsmerket i Norge som ikke har bytte navn siden starten, sier Hind.

Ikke langt unna er reklamesjefen i Creuna, Anders Aunbu, svært glad.

- For en gammel kjedemann er dette utrolig moro, og vi gleder oss her over å få bidra til at Shell kan utfordre om førsteplassen på rangeringen over de største bensinstasjonskjedene her til lands. Oppskriften er kombinasjonen av høy kvalitet levert i butikken hver dag, attraktiv kommunikasjon og ditto tilbud, og nyttige digitale tjenester som bygger preferanse og lojalitet hos kundene. Alle mann til pumpene, sier Aunbu.

Ansvarlige hos kunden er Daniel Hind, Hæge Wagle og Erik Anker, mens kjerneteamet hos Creuna er det kreative teamet Petter Andersen og Anders Asheim.  Prosjektleder blir Una Solbakken Grosch samt ansvarlig rådgiver Anders Aunbu.