Med en kampanje for McDonald’s vant Even Moseng og Kenneth Lamond Johansen i DDB Oslo hele fire av seks kategorier da radioreklamekonkurransen Gullmikken ble avviklet torsdag kveld.

Reklamteamet vant festen og prisene med en burgernostalgisk kampanje som heter «Kom som du var». Jobben ble hedret med både «Årets spot», «Årets kampanje», «Årets case» og «Årets håndverk.

DDB Oslo har laget kampanjen sammen med produksjonsbyrået Sagveien Resort.

Hør den første spoten her!

Her er den andre spoten i serien.

Det er Kreativt Forum og P4 som står bak Gullmikken, og gårsdagens arrangement på Stratos i Oslo er 14. prisutdeling der radiobransjen kårer årets aller beste reklamekampanjer.

I en melding fra P4 trekkes jurybegrunnelsen «Årets spot» som den som oppsummerer McDonald’s-kampanjen best:

- «Årets spot», eller skal vi heller si årets spoter, for det er vanskelig å velge én blant dette knippet av gode fortellinger, får oss til å tenke på hva vi har blitt. Innsikten er enkel, men veldig god. Dette er virkelig velskrevet og leverer på alt fra casting og regi, til produksjon og musikk. Sistnevnte får til og med annonsørens jingle til å høres vakker ut. Det hele avsluttes med en smart vri på en pay off vi alle kjenner, når «kom som du er» blir til «kom som du var». Og vi tenker selvfølgelig – vi kommer!

Juryen berømmer også det glimrende håndverket til Jon Iver Helgaker og Petter Haavik i Sagveien Resort for henholdsvis regi og lyd.

Og for å understreke hvor godt kampanjen faktisk fungerer, uttaler juryen følgende:

- Alle ler av disse spotene, og alle blir sultne når de hører dem. Alle får lyst på burger, og ingen får lyst på grønnkålchips eller ferskpresset kålrotjuice.  

Regissør på McDonald’s-kampanjen, Jon Iver Helgaker fra Sagveien Resort, vant torsdag kveld kategorien «Årets Regissør» for tredje år på rad.

Reklamesnutten «Hel reklamebolk» for kabeltv-leverandøren Get og deres PVR-dekoder vant gull i «Åpen Klasse». Både Og står for både idé og produksjon, med teamet Erik Lysø og Magnus Andersen.