Flere store nyheter preger årets jubileumsutgave av Kampanjes store byråundersøkelse «Byråprofil», som gjøres i samarbeid med TNS Gallup og Kommunikasjonsforeningen.

Byrårangeringen, som i år gjennomføres for 25. året på rad, går i disse dager i felt og resultatene skal presenteres på den store «Byrådagen 2015» på Månefisken i Oslo 19. november.

- Vi fortsetter å legge store ressurser i «Byråprofil» for å utvikle det vi mener er den viktigste og mest omfattende byråundersøkelsen på markedet. Kampanjes uavhengige posisjon gir «Byråprofil» høy troverdighet og det mener vi reflekteres i engasjementet rundt denne kåringen. Å gjøre det bra i denne undersøkelsen er blitt et svært viktig måleparameter for de norske reklame-, PR- og mediebyråer, sier ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger.  

Etter å ha åpnet undersøkelsen også for PR- og mediebyråer, fortsetter Kampanje å utvide undersøkelsen og nytt av året er at «Byråprofil» vil omfatte de mer teknologi- og designdrevne byråene. Disse nye byråene vil bli rangert i en egen klasse, men vil også måle krefter med de andre kommunikasjonsbyråene i rangeringen av «Årets byrå».

Les også: Utvider Byråprofil med tech-byråer

Med som mediepartner
I tillegg har Kampanje også fått med seg Hegnar Media som samarbeidspartner på årets «Byråprofil»-undersøkelse. Dagen etter undersøkelsen presenteres på «Byrådagen 2015», vil Kampanje dermed distribuere et eget bilag om den norske kommunikasjonsindustrien gjennom Finansavisens distribusjonsapparat. «Byråprofil»- undersøkelsen vil dermed komme ut i et opplag på hele 40.000 eksemplarer.

- Det er veldig positivt at vi har fått til et samarbeid med Hegnar Media rundt «Byråprofil» og for første gang vil kåringen få nasjonal spredning gjennom Finansavisen, samtidig som Kampanje vil gi undersøkelsen den sedvanlige redaksjonelle dekningen i alle Kampanjes kanaler det være seg desktop, mobil, tv, event og sosiale medier, sier Hauger.

Hauger kan også røpe at Hegnar Media og Kampanje har startet opp et distribusjonssamarbeid gjennom nettpublikasjonene Hegnar.no og Kampanje.com med tanke på å tilby Hegnars lesere de beste næringsliv- og økonomisakene fra Kampanjes løpende dekning av medie- og kommunikasjonsindustrien.

- Hegnar.no er et meget spennende redaksjonelt miljø å lære oss å kjenne og vi er veldig positive til å utvikle dette samarbeidet, sier Hauger.

Digitalt samarbeid
Trygve Hegnar, administrerende direktør og redaktør i Finansavisen, er forventningsfull og positiv til det digitale samarbeidet med Kampanje og til årets «Byråprofil»-undersøkelse. 

- Kampanje har en sterk posisjon innenfor en veldig viktig del av næringslivet og Kampanjes innhold er et godt supplement til vår digitale satsing med Hegnar.no. I tillegg ønsker vi også å være med å støtte opp om «Byråprofil»-undersøkelsen og løfte oppmerksomheten rundt den norske reklameindustrien ytterligere. Vi gleder oss derfor til Byrådagen og kommer til å være tydelig til stede på selve dagen, sier Trygve Hegnar til Kampanje.

Det er reklamebyrået Try/Apt som har dominert «Byråprofil» fullstendig de siste årene og et av de store spørsmålene er om reklamebyrået til Try vil gå til topps for 13. året på rad. De siste årene har Try/Apt også gått helt til topps også som «Årets byrå».

Les også: Try er Årets reklamebyrå

- Større og viktigere:

- «Byråprofil» blir i år større og viktigere enn noen gang med utvidelsen inn mot tech og design og samarbeidet med Hegnar Media, sier Knut Kristian Hauger.