Hele 95 bidrag konkurrerer om priser i de tre kategoriene mediestrategi, mediekreativitet og mediekanal under høstens Mediekonferanse. I fjor var det 98 bidrag.

- Det er med stor glede vi kan konstatere at vi holder oss på samme nivå som i fjor hva gjelder antall innsendte bidrag. Dette bekrefter at vi har etablert Mediaforums Mediepriser som en av de aller viktigste prisene i norsk medie- og kommunikasjonsbransjen. Ekstra godt fornøyde er vi med at det store engasjementet i den nye kategorien mediekanal fortsetter og at vi ser enda flere bidrag sendt inn i kategorien mediekreativitet, begge deler vitner om at det skjer mye godt mediehåndverk både hos mediene og i byråene. Vi har også store forventinger til mediestrategi, den gode strategien handler jo også om godt håndverk, sier jurygeneral Henrik Øinæs Habberstad i en pressemelding.  

Les også: Finalistene til Mediaforums mediepris klare

Les også:  Tredje gull på rad til Mediacom

Mediebyrået Starcom er blant byråene med flest påmeldinger.

- Medieprisen har etablert seg som en av hele kommunikasjons-bransjens viktigste priser og holder et høyt faglig nivå. Jeg tror det har vært smart å la juryledelsen være stabil over tid, og Henrik, Ronny, Sindre og Beate har gjort en super jobb. Selv om prisen fra start av var mest for mediebyråene, er det i dag kanskje den prisen som i størst grad legger vekt på samarbeid og betydningen av tverrfaglighet som gjør den veldig relevant i dagens marked, sier Starcoms administrerende direktør Peder Mittet i meldingen.

Mediacom, som har forsynt seg grundig av medaljefatet de siste årene, er også et av byråene som konkurrerer med bidrag i flere av kategoriene.

- For oss er det helt naturlig å bruke cases gjennom hele året for å dele læring og dokumentere hvordan vi bidrar til å nå kundenes mål. Mediestrategiprisen har derfor vært en viktig arena for oss slik at vi kan benchmarke våre prestasjoner mot konkurrentene våre. Med fire gull og tre sølv de seks siste årene er vi godt fornøyde, samtidig som spenningen stiger for hvert nytt år. De siste årene har også kreativitet og kanal vokst frem som nye, inspirerende og viktige kategorier – det er viktig for å synliggjøre bredden av hva vår bransje jobber med nå, sier Søgaard.

Dette er juryene under årets mediepriser på Mediekonferansen:

Mediestrategi

Ronny Kjeserud, Carat, juryleder

Kathrine Mo, Tine

Karianne Salicath, Telenor

Caroline Fleischer, Santander

Sten Bråthen, MediaCom

Catharine Mitlid, Starcom

 Mediekreativitet

Sindre Holme, Starcom, juryleder

Henrik Alfheim, Marvelous Norge

Dan Ruben Johansen, MediaCom

Aina Lemoen Lunde, DNB

Bente Kvam Kristoffersen, Trigger

Marius Thorkildsen, Aftenposten

 Mediekanal

Beathe Stangeland Eide, SMFB, juryleder

Espen Barås Bye, TV2

Bjørn Erik Broady Aasebø, MTG TV

Mette Adamsen, Mindshare

Børre Jensen, Bring

Chris Talleras Steen, Dagbladet