Det var som studenter på Westerdals at teamet Anette Bellika Finnanger og Thea Bjørndal Iversen sendte inn bidraget, som altså har innkassert gull i den internasjonale reklamekonkurransen Clio.. I dag jobber de to i Schjærven.

Gullet ble vunnet i klassen «Student innovative» for appen «SafeSound».

http://www.clioawards.com/winners/2015/all/entry.cfm?entryid=201514329&ispartofcampaign=0&index=112

Siden «SafeSound» ble utviklet som student-ide, er ikke ideen satt ut i livet ennå, kan teamet fortelle.

- Det er veldig, veldig stas, og føles helt uvirkelig. Det å vinne i en internasjonal konkurranse har vært en vag drøm siden vi begynte på Westerdals, sier Anette Bellika Finnanger til Kampanje.

- Hvordan kom dere på ideen til appen?

- Ideen kom vi på da vi var i praksis i SMFB. Da satt vi på kveldstid og jobbet med problemstillinger rundt vold i parforhold. Vi fant at det er utrolig mange apper der ute, men de er ubrukelige når volden faktisk oppstår. Vi jobbet med hvordan vi kunne bruke teknologi for å løse dette problemet. Vi koblet det mot Apple og Siri-teknologien, sier de to til Kampanje.

De har ikke tatt patent på løsningen, men teller på knappene.

- Klapp på skulderen
Schjærven reklamebyrå er kjent som et byrå som ikke fokuserer på priser – verken nasjonale eller internasjonale, men likevel er de stolte over sitt nyansatte og prisvinnende team.

- Det er riktig at Schjærven-selskapene ikke fokuserer på å delta i reklame-konkurranser, men heller fokuserer på resultatene reklamen skal føre til. Det hindrer oss imidlertid ikke i å glede oss sammen med Thea og Anette og være stolte av at de har valgt Schjærven Reklamebyrå som et sted å utvikle seg videre, sier kommunikasjonsdirektør Ditlef Jacobsen i Schjærven til Kampanje

Det unge teamet er ikke tvil om at et Clio-gull er bra å skilte med på cv-en.

- I denne bransjen jobber man vettet av seg for å bli flink, så når man får en sånn pris, er det en anerkjennelse og klapp på skulderen, sier Thea Bjørndal Iversen. Anette Bellika Finnanger supplerer;

- Man må ha guts når man hver dag skal prøve løse briefer på en ny måte. Derfor er det veldig morsomt når en jury med internasjonale bransjefolk anerkjenner det vi gjør, sier hun.

Bronse til Los & Co
Også Los & Co kan feire edelt metall i Clio. Ideen til rulletrapp-stuntet der én rulletrapp gikk raskere til toppen enn den andre, kom etter et gruppearbeid, forteller kreativ leder Jo Espen Johansen i Los & Co.

- Vi så etter flater under kundereisen hvor vi kunne kommunisere produktfordeler som «true travelers» er opptatt av. Som for eksempel Fast Track. Og siden rulletrappene ofte står to og to sammen, var denne flaten en fin arena til å demonstrere nettopp dette. Det ble en tydelig og enkel idé som juryer ser ut til å like. Kreatørene er selvfølgelig veldig happy med å vinne samme pris som Don Draper, sier Johansen til Kampanje.

Les også: SAS-rulletrapp med ny vinnersjanse

Her kan du se SAS-stuntet.

Norges tredje Clio-sjanse i år, nemlig pizza-eksperimentet til McCann, må nøye seg med å ha vært shortlistet, siden det ikke ble noe edelt metall.

Selve Clio-prisutdelingen finner sted i New York 30. september.