Det er reklamebyrået Naug & Venner som står i kulissene når Evergood får sitt helt eget Clooney-øyeblikk. De har nemlig fått på plass selveste Morgan Freeman - en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere - til å stemmelegge og opptre i det som skal være den mest omfattende reklamefilmen i kaffemerkets historie.

- Dette er den største produksjonen jeg har vært med på i mine 20 år i bransjen, og jeg kan ikke på stående fot komme på noen andre som er større, sier Roy Erik Hansen fra byrået Naug & Venner som har produsert filmen.

- Evergood er en av få norske merkevarer som har vært tro til sitt konsept i over 50 år. Strategien ligger fast, men nå skal vi flytte de ut fra det britiske aristokratiet til en mer kontinental og internasjonal ramme, uten å miste historien, sier daglig leder i Naug & Venner, Alf Gunnar S. Nilsen.

- Hvordan kom Morgan Freeman inn i dette bildet?

- Vi kom etter hvert opp med en idé der vi skulle fortelle historien om det vi mener er verdens beste kaffe. Da måtte vi ha verdens beste stemme og historieforteller. Da var det bare én kandidat, sier Thorbjørn Naug.

Morgan Freeman har vunnet Oscar for sin rolle i «Million Dollar Baby» og er kjent fra filmer som «The Shawshank Redemption», «Seven» og «The Dark Knight». Han er også kjent for sin karakteristiske stemme. I tillegg til å stemmelegge dokumentarer, er det Freemans stemme som introduserer nyhetene på CBS.

- Har ikke sett regningen
Strategiarbeidet rundt kampanjen har vært omfattende, ifølge Nilsen. Selve opptakene til filmen tok seks dager fordelt på to kontinenter. Hovedopptakene er gjort i Costa Rica, mens opptakene med Morgan Freeman ble gjort i New York.

- Hva må man ut med for å få tak på en skuespiller som Morgan Freeman?

- Jeg vet ikke hva det ble til slutt. Det er ikke en regning vi har sett eller tok, sier Nilsen.

Kampanjen startet med seks teaser-filmer uten avsender. Hovedfilmen med Morgan Freeman har premiere på kino i kveld og deretter på tv mellom «Norske Talenter» og 21-nyhetene på TV 2 i morgen.

Ikke på nett
Haken ved å inngå et samarbeid med Freeman er at kontrakten med skuespilleren ikke inkluderer visninger av filmen på nett. Kampanjen er derfor helt analog.

- Våre rettigheter for bruken omfatter ikke nett, bekrefter markedsdirektør Ted Allergoth hos oppdragsgiveren Joh. Kaffe.

Han tror ikke det stikker noen kjepper i hjulene på kampanjen.

- Vi tror vi treffer forbrukerne veldig godt på tv, kino, print og utendørs, sier han.

- Har det vært et spørsmål om økonomi?

- Ja, det koster å leie inn Morgan Freeman. Han har ikke vist ansiktet sitt i reklamefilmer i USA på 20-30 år, og gjorde dette spesielt for Norge. Skulle vi vist denne digitalt måtte filmen ha vært geoblokket, og det er vanskelig i disse tider. Det tok ikke vi sjansen på.