Fra og med mandag vil derfor DNB og Try Reklamebyrå gjennomføre et lite sosialantropologisk eksperiment, der 58 år gamle Magne Hansen fra Hønefoss bytter liv med Peter Hjertholm (22). Magne flytter inn i Oslo-kollektivet til Peter og overtar hele livet hans, inkludert økonomien og de sosiale mediene hans.  Episodene klippes om natten og sendes allerede dagen etter på VGTV.

- Magne er en vandrende leverandør av one-liners om hvor late, slappe og digitalt ødelagte dagens 20-åringer er. Kanskje har han rett. Eller kanskje han vil oppdage at det å være ung i dag er mer krevende enn noen gang? sier Lars Joachim Grimstad, kreativ leder i Try.

Løpende Snapchat-dekning
Kampanjen skal gå hovedsakelig på annonsørfinansiert VGTV, samt i DNBs egne kanaler.

- Vi ser en stor vilje til å se på innholdet i sosiale medier. Vi har ikke vist første episode ennå og har allerede over en halv million visninger bare på bakgrunnsstoff på Facebook. Det kan se ut som vi har truffet en nerve med godt og interessant innhold om å være ung igjen, sier sosiale medier-sjef Nina Hareide-Larsen i DNB.

DNB lar også alle som vil se få tilgang til å følge stasjon skjer i kollektivet mer eller mindre live, gjennom bankens Snapchat-konto. Derfor er det gutta i kollektivet som har overtatt DNBs Snapchat-konto (DNB_bank) denne uken.

- Det er morsomt å se allerede nå at det er stor trafikk her, med mange tusen som følger med.

Artikkelen fortsetter under videoavspilleren.

- Må tenke nytt
I DNB sier kreativ leder Aina Lemoen Lunde at realityserien er én av flere ting hun har jobbet med siden oppstarten i banken i vår.

- Vi hadde lyst til å gjøre dette på ekte, og tenkte at folk skulle få oppleve det selv. Men ja, dette er et eksperiment.

- Tror du vi kommer til å se flere slike konsepter i stedet for reklamefilmer?

- Jeg tenker at det i alle fall er spennende mark å pløye. Jeg tror at for å engasjere denne målgruppen, må man tenke nytt både i forhold til kanal og bruk av virkemidler. Og det må være ekte og direkte. Jeg tror nok vi kommer vi til å se mer av slikt fremover, spår hun.

Lemoen Lunde vil ikke kommentere hva realityserien har kostet, men avviser at det er snakk om «Clooney-budsjetter».

- Det kan ikke sammenlignes, hehe. Crewet rundt Magne er nok betydelig mindre enn rundt George Clooney, ler hun.