Etter 13 år som byråforbindelse, ble det i dag kjent at Try reklamebyrå mister deler av Norsk Tipping-kontoen til McCann. De fire siste årene har Try delt en stor del av Norsk Tipping-kontoen, som blant annet inneholder spillene Lotto, VikingLotto, Joker, Eurojackpot og Extra, med Dinamo og Oktan/Orangeriet.

Men denne gangen kom altså Try til kort.

- Det er alltid synd å miste gode kunder. Vi har hatt 13 år med Lotto, og vi har forsvaret kontoen tre-fire ganger. Sånt sett har vi skjønt at ingenting varer evig og det ligger vel nesten litt i kortene at på et eller annet tidspunkt er du nødt til å tape. Men vi er veldig glad for at vi fremdeles har mye igjen av kundeforholdet til Norsk Tipping, blant annet Oddsen og Flax og all profilering av Norsk Tipping som selskap, sier byråleder Kjetil Try til Kampanje.

Les også: - Som å vinne i Lotto (Krever innlogging)

- Hvilke tilbakemeldinger fikk dere fra Norsk Tipping?

- Vi skjønte at det var veldig jevnt, og Kampanje skriver jo selv at det er mange ting som avgjør, blant annet pris. For det er jo mange faktorer som skal vurderes, og Norsk Tipping sier jo selv at ingen byråer var best på alt, sier Try.

Han understreker at de ikke bærer nag til storannonsøren.

- Det var en ryddig og ordentlig konkurranse. Vi er fremdeles gode venner og tung samarbeidspartner med Norsk Tipping på andre områder. Vi henger ikke med huet annet enn at det er leit å tape. Når det er sagt, har vi ingen planer om å la Lotto være ute av huset i lang tid, sier han.

- God reklame koster penger
Da Kampanje snakket med Kjetil Try i forrige uke under Cannes Lions-festivalen, var prispresset i norsk reklamebransje blant temaene. Da var det ikke offisielt at McCann hadde fått Norsk Tipping, så uttalelsene ble gitt på generelt grunnlag.

Men Try er tydelig på at det er andre byråer enn Try som er med på runddansen som presser prisene ned.

- Markedet bestemmer timeprisen. Sådan er jo kapitalismen. Men prisene i reklamebransjen har omtrent stått stille de siste 15 årene. Antagelig var de for høye før og etter vår mening er de for lave nå. Det vil alltid være noen som er villig til å gå ned i pris, så da får andre vurdere om de vil følge etter eller tviholde på sine priser. Våre timepriser er stort sett de samme, sier Try til Kampanje.

For god kommunikasjon koster, understreker han. Å få dårlig eller middels kvalitet kan fort slå tilbake, fordi kommunikasjonen da ikke gir effekt.

- Jeg mener jo at all god reklame er veldig billig. All middels og dårlig reklame er dyrt. Kunder burde være enda mere interessert i å få ut veldig bra kommunikasjon, fordi det er ekstremt verdifullt, og da må de betale ekstra for det. Det er ikke vanskelig å få grei reklame for en lav pris, men det er veldig stor forskjell på en grei reklamejobb og en ordentlig god reklame, sier han.

- Ville vært mindre opptatt av timepris
Han mener mange annonsører er for opptatt av pris og for lite opptatt av resultat og kvalitet.

- Annonsørene skal selvfølgelig være opptatt av pris, men de skal være mest opptatt av hva de får igjen for de pengene de betaler. Men jeg sutrer ikke, dette er et åpent, fritt marked. Men hadde jeg vært annonsør, ville jeg vært mindre opptatt av timepris og mer opptatt av hva jeg fikk igjen for penga.

- Mener du at prispresset truer inntektsgrunnlaget i bransjen?

- Selvfølgelig skulle jeg som representant for bransjen gjerne ønske at kunden var villig til å betale mer, det hadde passet oss veldig bra. Jeg er helt overbevist om at kunder fremdeles vil være villig til å betale ok for god reklame. Det gjelder bare å overbevise dem og at de får valuta for pengene sine, sier Try.